UFC

Ilir Latifi slučajno pred kamerama priznao da se borio zaražen: Komisija ga suspendirala

Ilir Latifi 

 RONALD MARTINEZ/Getty images/Profimedia
Zarazio se stafilokokom, a to nije rekao ni trenerima nego slučajno Paulu Felderu

Na UFC Fight Night 211 eventu Ilir Latifi se borio protiv Alexeyja Oleinika te je pobjedu odnio jednoglasnom sudačkom odlukom. Bila je to posljednja borba za Oleinika pod okriljem UFC-a, a nakon nje mu ugovor nije produžen.

Ilir Latifi je prije nešto manje od tri godine prešao u tešku kategoriju. Za sad ima dvije pobjede i jedan poraz, a u debiju ga je pobijedio Derrick Lewis. U ovom trećem meču je bio uspješan, no zaradit će suspenziju jer se borio zaražen stafilokokom. Da stvar bude luđa, to se ne bi ni znalo da se nije izlanuo u intervjuu nakon borbe:

‘‘Cijeli ovaj tjedan mi je noga natečena. Nisam čak rekao ni trenerima, ali zarazio sam se stafilokokom prije dva dana. Kao što vidite, noga mi je natečena. Ovo je odličan sport, ali granice su premale. Radite toliko puno i jednom se samo probudite sa natečenom nogom. Mislio sam si da ne mogu opet otkazati borbu, tako da sam se borio pod temperaturom i infekcijom. Tako je kada ste borac‘‘, rekao je Latifi u intervjuu nakon borbe.

Inače, stafilokok je česta zaraza koju možete pokupiti u borilačkim dvoranama, no ipak bi trebalo postupiti nešto pametnije nego Latifi. NAC ga je suspendirao te su kao razlog naveli ‘‘priznanje pred kamerama‘‘, ali nije poznato na koliko dugo.

Latifi trenutno ima 40 godina i profesionalni omjer od 16 pobjeda i osam poraza, a u UFC-u je još od 2013. godine. Početkom 2020 prelazi u tešku kategoriju gdje je poražen od Lewisa, ali u posljednje dvije borbe je slavio protiv Bosera i Oleinika.

Linker
12. travanj 2024 20:32