UFC

Helwani otkrio kada bi se Jones mogao vratiti ako ne nastupi krajem godine: Morat ćemo se još strpiti

Jon Jones

 RONALD MARTINEZ/Getty images/Profimedia
Jedan od najpoznatijih MMA reportera na svijetu detaljno je opisao Jonesovu situaciju

Conor McGregor ili Jon Jones? Teško je odlučiti čiji se povratak u kavez više iščekuje, ali obojica već poprilično frustriraju MMA fanove. Dok se McGregor oporavlja od loma noga koji je zadobio u sedmom mjesecu prošle godine protiv Dustina Poiriera, Jon Jones nije nastupao od drugog mjeseca 2020. godine.

Nakon tijesne pobjede nad Dominickom Reyesom i obrane titule u poluteškoj kategoriji, Jones je odlučio preći u tešku kategoriju i napustio je tron u poluteškoj kategoriji. Najavio je ‘‘Bones‘‘ kako će mu trebati neko vrijeme da nabije dodatnu masu kako bi postao pravim teškašem, ali nitko nije očekivao da će proces potrajati ovoliko dugo.

Još od sredine ove godine špekulira se o meču između Stipe Miočića i Jona Jonesa. Prvotno se šuškalo da bi taj meč mogli gledati u devetom mjesecu, ali brzo je postalo jasno kako se to neće dogoditi. Posljednjih tjedana često se priča o UFC 282 priredbi zakazanoj za 10. prosinca (12. mjesec). Ariel Helwani prije nekoliko dana izvijestio je kako se Jones i dalje nada nastupiti na tom eventu, ali manje od dva mjeseca uoči priredbe, službene potvrde još nema.

Prema Helwanijevim navodima koje je dao u MMA Houru, Jones je u treningu i može se spremiti za nastup 10. prosinca, ali sve je na UFC-u. Promocija preferira upariti Jonesa i Ngannoua, ali Francis vjerojatno neće nastupati sve do prve polovice 2023. godine. Prvak teške kategorije oporavlja se od ozljede koljena, a još uvijek mu nije produljen ugovor, jer UFC ne želi ispuniti sve njegove zahtjeve.

Tu uskače Stipe Miočić koji je rezervna opcija UFC-a, a ukoliko Jones ne nastupi na UFC 282 priredbi, njegov teškaški debi čekat ćemo sve do trećeg mjeseca i UFC 285 eventa, ako je vjerovati inače vrlo pouzdanom Helwaniju.

Time bi se Jonesove pripreme za tešku kategoriju oduljile na preko tri godine izbivanja iz kaveza, a kompletno Helwanijevo priopćenje u vezi Jona Jonesa možete pogledati pri dnu teksta.

Linker
19. travanj 2024 00:37