UFC

Ima li ovaj meč ikakvog smisla? Max Holloway nikada nije bio ovako velik favorit uoči meča

Max Holloway

 Matt Davies/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Drugorangirani izazivač UFC-ove perolake kategorije ulazi u svoj sljedeći meč kao ogroman favorit

UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ u većini slučajeva rade jako dobar posao i ugovaraju vrhunske mečeve, ali ponekad svjedočimo slučajeva u kojima je teško dokučiti smisao određenih mečeva koje su ugovorili. Jedan od takvih mečeva svakako je onaj nedavno ugovoreni između Maxa Hollowayja i Chana Sung Junga, takozvanog ‘‘Korejskog Zombija‘‘.

Max Holloway trenutno je drugorangirani izazivač unutar UFC-ove perolake kategorije, a izuzev Alexandera Volkanovskog, gotovo nitko u perolakoj kategoriji ne može dostojno parirati Maxu. Kad je u pitanju ‘‘Korejski Zombi‘‘, radi se o borcu koji je vidno u padu, a prošle godine je pretrpio teške batine u meču protiv Alexandera Volkanovskog. Korejac je trenutno sedmi u poretku izazivača, ali 26. kolovoza (osmi mjesec) imat će priliku poraziti drugorangiranog izazivača.

Koliko je ovaj meč zapravo besmislen, govore i prvi koeficijenti od strane svjetskih kladionica. Max Holloway ogroman je favorit u ovom meču i koeficijent na njegovu pobjedu iznosi 1,10. Ako se kojim slučajem kladite te odlučite uplatiti vaš novac na ‘‘Korejskog Zombija‘‘, čeka vas koeficijent koji iznosi 8,00.

Usporedbe radi, Max Holloway nikada u karijeri nije bio ovako veliki favorit. 2014. godine bio je najveći favorit prema početnim koeficijentima, a radilo se o meču između Hollowayja i Akire Corassanija. Tada je koeficijent na pobjedu Hollowayja iznosio 1,20. Isto tako, ‘‘Zombi‘‘ se prošle godine borio protiv Volkanovskog, a početni koeficijent na pobjedu korejskog borca iznosio je 3,65, ali kako se meč bližio, koeficijent je skočio na 6,00.

Teško je 36-godišnjem Jungu dati ikakve šanse protiv Maxa Hollowayja, ali ipak smo svjedočili mnogim iznenađenjima u ovom sportu, čak i većima nego što bi bila ‘‘Zombijeva‘‘ pobjeda nad Maxom. Borba će se održati u Singapuru, Jung bi mogao uživati veliku podršku, a možda baš UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ na kraju dobiju mogućnost reći da su bili u pravu kad su ugovorili ovaj meč. Sve do tada, teško ćemo uočiti smislenost ove borbe.

Linker
28. travanj 2024 06:18