UFC

Imamo novu prvakinju ženske bantam kategorije! Raquel Pennington osvojila je pojas i zavladala tronom

Raquel Pennington

 PX IMAGES/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Px Images/abaca/abaca Press/profimedia
Ovim trijumfom upisala je 16. pobjedu u karijeri, vjerojatno najdražu

Ženska bantam kategorija ostala je bez prvakinje kada se Amanda Nunes povukla iz sporta, a to mjesto trebala je popuniti ili Raquel Pennington ili Mayra Bueno Silva.

Odmah na početku meča vidjeli smo nekoliko agresivnih "kickova" Pennington koja je i krenula u rušenje, ali su na kraju završile u klinču. Krenula je još jednom na "single leg", ali opet bez uspjeha. Dobro je Brazilka pogađala koljenima te je i ona pokušala rušenje i to uspješno. Brzo je došla na leđa i tražila stražnje gušenje, ali nije uspjela u tome te je "Rocky" preživjela taj nalet. Ipak, Bueno Silva opet je lakoćom upisala rušenje te počela zadavati udarce dok je imala leđa. Nedovoljno za završetak, ali dovoljno da zapečati prvih pet minuta u svoju korist.

Druga runda krenula je žustro s opakim međusobnim razmjenama na nogama gdje je aktivnija bila Amerikanka, ali Brazilka je brzo inicirala klinč i smirila borbu. Gađala je Pennington koljenima i krošeima, ali bez rušenja te su se razdvojile i opet je krenula razmjena, no klinč je svakako bio sigurna opcija za "Sheetaru". Ipak, ponavljala se ista sekvenca: Čim su se razdvojile, Pennington je krenula prema naprijed, čak i uzdrmala protivnicu, ali opet su završile u klinču te se minutu prije kraja Brazilka popela na leđa i uhvatila "rear naked choke", no bez uspješne završnice te je to i bio kraj druge runde.

Agresivnosti nije nedostajalo ni na početku treće dionice meča, a vidjelo se da Bueno Silva baš i ne uživa u otvorenim razmjenama te je opet inicirala klinč. Uspjela je brazilska borkinja upisati rušenje, brzo su došle na noge, a onda je pokušala ugušiti Pennington na nogama, no bez uspjeha. Nakon jedne "grappling" izmjene, Amerikanka je završila gornja s pokušajem giljotine koji na kraju nije prošao, a čim su se odvojile, Brazilka je opet pokušala rušiti, no završila je u donjoj poziciji, u zatvorenom gardu gdje smo i dočekali kraj runde, a publika nije bila zadovoljna te smo mogli čuti zvižduke.

Vidjelo se da je Bueno Silva već pomalo ostala "bez goriva" te je Pennington puno bolje izgledala na ulasku u šampionske runde. Pravi "trademark" ove borbe bio je klinč u kojemu su opet završile na opće negodovanje publike. Ipak, Bueno Silva uspjela je uzeti leđa i duboko zavući ruku ispod vrata, ali Pennington se još jednom izvukla i završila gornja u polugardu gdje je počela nanositi štetu "ground and poundom" dok joj je protivnica pokušavala zaključati polugu na ruku bez većeg uspjeha. "Rocky" je nastavila zadavati razorne udarce i priskrbila si je četvrtu rundu, a trebalo je vidjeti hoće li to potvrditi u zadnjih pet minuta.

Scenarij na početku posljednje runde bio je isti kao i u svakoj prije: razmjena -> klinč. Pennington je opet završila gornja te je zaključala gušenje, ali brazilska borkinja je preživjela. Ipak, američka uzdanica izgledala je puno bolje te je počela zadavati udarce na podu, a zatim se i ustala te krenula udarati po nogama te smo dočekali kraj 25 minuta.

Sve je to bilo dovoljno za pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca i preuzimanje trona ženske bantam kategorije. Ovim trijumfom upisala je 16. pobjedu u karijeri, vjerojatno najdražu.

Linker
03. svibanj 2024 03:33