UFC

‘Još uvijek sam zdrava i moćna, vidjet ćemo što slijedi‘: Amanda Nunes ozbiljno razmatra povratak u kavez

Amanda Nunes

 Screenshot (youtube, Ufc)
Najveća MMA borkinja svih vremena nije sigurno hoće li ostati umirovljena

Osim borbe za pojas u srednjoj kategoriji, UFC 297 ponudio nam je i okršaj za upražnjenu titulu u ženskoj bantam kategoriji. Raquel Pennington i Mayra Bueno Silva borile su se za tron koji je prošle godine napustila Amanda Nunes, a novom prvakinjom postala je Raquel Pennington.

Američka veteranka porazila je Mayru Bueno Silvu jednoglasnom odlukom sudaca nakon pet rundi ne pretjerano atraktivnog meča. Rutinski je Raquel kontrolirala tu borbu i zasluženo je slavila, a već sada se manje-više zna tko će biti njena sljedeća protivnica.

Julianna Pena prva je izazivačica i samo zbog ozljede Pena nije bila jedna od dvije borkinje koje su se borile za upražnjenu titulu. Očekuje se da Pena bude sljedeća izazivačica, ali plan bi joj mogla pokvariti bivša prvakinja.

Amanda Nunes pola godine nakon odlaska u mirovinu razmišlja o povratku u kavez. Najveća borkinja svih vremena odradila je kraći intervju nakon UFC 297 eventa i najavila je potencijalni povratak u kavez.

‘‘Bila sam nervozna gledajući borbu za titulu. Ne znam zašto, ali bila sam jako nervozna i imala sam pomiješane osjećaje. Istovremeno sam bila sretna i tužna. Tek kad sam vidjela ‘Rocky‘ s pojasom, bila sam okej s tim, nisam se osjećala uznemireno. Mislim da je odlazak u mirovinu bila dobra odluka, uzela sam malo odmora. Morala sam brinuti i o bebama, nisam mogla ostaviti Ninu (Amandina partnerica) da ostane sama s dvije bebe. Dakle i uživala sam također. Moj cijeli život bio je vezan uz borbe i karijeru, pa stoga nisam pretjerano uživala u svojim dvadesetima. Sada mi je 35 godina, imam mogućnost vratiti se u Brazil, biti s prijateljima i obitelji, uživati, a zatim ću vidjeti što slijedi.‘‘, započela je Nunes, a zatim se osvrnula na eventualni povratak u kavez.

‘‘Još uvijek sam mlada i svježa. Nikad ne znamo što se može dogoditi. Ja sam borkinja i ovo je moj posao. Jako volim sve to i nisam sigurna. Također uživam i u danima koje ne moram provoditi u dvorani i mogu živjeti normalnim životom te biti pomalo i lijena. Kao borkinja ne mogu si dopustiti lijenost. Uglavnom, još uvijek sam zdrava i moćna. Pametna sam, razmišljam poput prvakinje, a tako se i osjećam. Vidjet ćemo što će se dogoditi.‘‘, zaključila je Amanda koja djeluje poprilično neodlučno.

Vidno je da uživa u svom novom načinu života, ali očito joj i fali sportska karijera koja je obilježila velik dio njenog života. Nerijetko svjedočimo borcima koji se brzo vrate nakon odlaska u mirovinu, a nije isključeno da Amanda Nunes postane jedna od njih.

Linker
27. travanj 2024 08:05