UFC

‘Imao sam osjećaj da sam umro, skinuo sam 11 kg u tri dana‘: Derrick Lewis progovorio o otkazivanju borbe sa Spivakom

February 3, 2023, Las Vegas, NV, LAS VEGAS, NV, United States: LAS VEGAS, NV - February 3: Derrick Lewis UFC Apex for UFC Fight Night - Lewis Vs Spivac on February 3, 2023 in Las Vegas, NV, United States.,Image: 753970359, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
S obzirom da ne postaje mlađi, možda bi trebao malo bolje paziti na zdravlje

Derrick Lewis ovog vikenda također ponovno nastupa, a ovo je izuzetno važan meč za njega koji jednostavno mora pobijediti. Trenutno se nalazi u lošem nizu od tri uzastopna poraza, a posljednji mu je nanio Serghei Spivak u drugom mjesecu ove godine. U subotu ga čeka Marcos Rogerio de Lima, tako da je to protivnik kojeg bi morao pobijediti.

Lewis je borbu protiv Spivaka odradio iz drugog pokušaja, odnosno prvu je otkazao zbog zdravstvenih problema neposredno prije samog meča. Jučer je opisao kako se to dogodilo te je tad postao svjestan da nešto mora promijeniti.

‘‘Posljednjih nekoliko borbi nisam odradio zdrav i točka. Prije svoje posljednje borbe sam se srušio prije vaganja, moji treneri su me morali nositi. Nisam imao energije ni za ostatak tjedna. Ono što se dogodilo jest da sam čekao tri dana prije vaganja, te tada počeo skidati kilograme. Skinuo sam 11 kilograma u tri dana. Nisam jeo ni pio vodu‘‘, rekao je Lewis jučer na media dayju.

‘‘To mi je otvorilo oči, stalno sam u borbi mislio na to. Imao sam osjećaj kao da sam umro. Razmišljao sam o ostalim borcima koji to prolaze, neki se također sruše i ne mogu se boriti. Dobra stvar je što se dogodilo u UFC-ovoj zgradi te su mi odmah dali sve što trebam da nastavim hodati. Da, strašan trenutak‘‘, dodao je Lewis.

Lewis inače uvijek skida za tešku kategoriju, a jasno je da se ne radi o mišićima koji mu daju toliko kilograma. S obzirom da ne postaje mlađi, možda bi trebao malo bolje paziti na zdravlje.

Linker
30. travanj 2024 05:30