UFC

Irska policija na piku ima Conora McGregora: ‘Krivite sve osim sebe, pravi ste beskičmenjaci!‘

Conor McGregor

 RAW IMAGE LTD/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA Raw Image Ltd/mega/the Mega Agency/profimedia
Legendarnog irskog borca tereti se za govor mržnje

Irska policija pokrenula je istragu protiv bivšeg prvaka i legende UFC-a Conora McGregora nakon što je izrazio bijes zbog opakog izbadanja troje male djece i njihove skrbnice 23. studenog ispred osnovne škole u Dublinu. Prema Sunday Timesu, pomoćnik načelnika Garde Justin Kelly vodi istragu irske policije o tome je li McGregor širio govor mržnje na internetu.

Pozadina cijele priče jest ta da je osumnjičeni, navodno alžirskog podrijetla, izbo dvije djevojčice u dobi od pet i šest godina, petogodišnjeg dječaka i odgajateljicu djece. Napad je izazvao bijes diljem Emerald Islea. U Dublinu su se izgrednici sukobili s policijom i zapalili brojna vozila, uključujući autobus i tramvaj, a niti McGregor nije ostao dužan. Naravno, on je svoj dio napravio preko društvenih mreža.

"Nedužna djeca nemilosrdno izbodena od strane mentalno poremećenog čovjeka koji nije Irac u Dublinu. Među nama u Irskoj postoji ozbiljna opasnost koja uopće ne bi smjela biti ovdje, a nije poduzeta nikakva akcija da se na bilo koji način podrži javnost s ovom zastrašujućom činjenicom", napisao je prije par dana, a zatim se obrušio na državne čelnike.

"Krivite sve osim sebe. Tipično. Bezvrijedni ste i beskičmenjaci! Ryan Casey vas je sve prozvao prošli tjedan žaleći ljubav svog života, koju je ukrao ološ pijuna i od tada ste se samo žalili. Bilo kakva akcija - nula bodova! Što ćemo učiniti da se ovo prestane događati? Kako ćemo osigurati da se to prestane događati u našoj zemlji? Nećemo stati dok se ne provedu stvarne promjene. Trebamo sigurnost. Trebamo vodstvo!"

Ovi komentari uzburkali su mnoge ljude te će sada policija preuzeti stvar u svoje ruke, a tek treba vidjeti hoće li biti kažnjen zbog ovih izjava.

Linker
21. srpanj 2024 15:47