UFC

Islam Makhachev dao mišljenje o usporedbama s Khabibom: ‘Želim biti poput njega, on je šampion‘

Islam Makhachev
 Screenshot (youtube, Ufc)
Čini se kako smo brzo dobili legitimnog nasljednika Khabiba Nurmagomedova

Puno je sličnosti između umirovljenog Khabiba Nurmagomedova i Islama Makhacheva. Obojica su Dagestanci, zajedno treniraju, njeguju sličan stil borbe, veliki su prijatelji i često su jedan drugome bili u kutu tokom borbe. Pokojni Abdulmanap Nurmagomedov često je naglašavao kako će Islamovo vrijeme doći jednom kada se Khabib povuče. Nažalost, Khabibovog oca više nema, no Islam Makhachev uz mentorstvo Khabiba krupnim koracima grabi ka vrhu.

Ususret ovotjednoj borbi protiv Thiaga Moisesa, intenzivirale su se usporedbe Makhacheva i Khabiba. Stvar je u tome da Nurmagomedov više nije aktivan borac i sada se Islama legitimno može nazivati nasljednikom. Na konferenciji za medije nakon UFC on ESPN 26 priredbe, Makhachev se osvrnuo na sve popularniju usporedbu.

''Ako netko kaže da sam gotovo isti kao Khabib, složit ću se s tim. Želim biti poput njega. On je velik čovjek i šampion. Iako ima puno novca i svega, on je i dalje prizemljen tip. Khabib dolazi ovdje u Ameriku bez svoje obitelji i ostaje ovdje jedan ili dva mjeseca kako bi nam pomagao. Ne uzima i ne traži nikakav novac od nas. Samo dođe i odradi sve što je potrebno. Došli smo u Ameriku, a on je unajmio veliku kuću i puno automobila za sve cijeli tim, a nitko ništa nije platio. On sve plaća. Ne mogu objasniti sve o njemu. On toliko toga radi i pomaže nam, no ne znaju svi taj podatak.'', rekao je Islam okupljenim predstavnicima medija.

U svakom slučaju, lijepo je čuti kako Khabib zbrinjava svoje prijatelje i kolege te se drži prizemno unatoč silnim novcima i slavi koju je stekao kroz svoju karijeru. A što se Islama tiče, neupitno je kako on jako podsjeća na Khabiba, a nadamo se da će slijediti primjer Nurmagomedova ukoliko dosegne njegovu slavu.

Linker
26. travanj 2024 18:40