UFC

Khabib otkrio velike planove: ‘Plan je još jedna borba do kraja godine te nagrada za borca godine‘

Khabib Nurmagomedov i Islam Makhachev
 Screenshot (youtube, Ufc)
Čini se kako je Nurmagomedov prenio svoje borilačke uspjehe i na trenersku karijeru

U listopadu prošle godine Khabib Nurmagomedov umirovio se od profesionalnog bavljenja MMA-om te smo ga sve češće počeli viđati u kutevima raznih dagestanskih boraca i njegovih prijatelja. U toj ulozi zadnji puta viđen je proteklog vikenda kada je Islam Makhachev savladao Thiaga Moisesa na UFC on ESPN 26 priredbi. Makhachev je borac kojeg sve češće nazivaju nasljednikom Khabiba Nurmagomedova, a nešto takvo predvidio je i Khabibov pokojni otac Abdulmanap koji je tvrdio kako Islamovo vrijeme dolazi onda kada se Khabib povuče.

Brett Okamoto putem objave na svom Twitter profilu otkrio nam je kako je razgovarao s Khabibom, a on mu je oktrio velike planove koje ima za svog nasljednika

''Khabib Nurmagomedov mi je rekao da je plan za Islama Makhacheva da odradi još jednu borbu do kraja godine, dođe do finiša i bude imenovan borcem godine. Trenutno je na 2-0 i obje borbe je završio (Drew Dober, Thiago Moises). Veliku će konkurenciju imati za tu nagradu. Usman, Moreno i Ngannou prednjače kao favoriti, a tu je zasigurno i Dustin Poirier.'', napisao je Okamoto u svojoj objavi.

Kamaru Usman savladao je Gilberta Burnsa i Jorgea Masvidala ove godine. Oba puta izgledao je fantastično te je obojicu nokautirao. Do kraja godine trebao bi se boriti protiv Colbyja Covingtona, a ukoliko treći puta u 2021. godini obrani pojas, nema dileme kako će bit glavni favorit za borca godine. Francis Ngannou savladao je Stipu Miočića ove godine te je postao UFC-ovim prvakom teške kategorije. Iako je odradio borbu manje nego Usman, pobjeda nad Miočićem bila je spektakularna te je do pojasa došao brutalnim nokautom. Ngannou se nada odraditi barem još jednu borbu do kraja godine. Meksikanac Moreno također ima samo jedan nastup ove godine. U lipnju je izdominirao tadašnjeg prvaka muha kategorije Deivesona Figuireda i također došao do pobjede prekidom nakon što je gušenjem natjerao Brazilca na tapkanje.

Dustin Poirier dvaput se borio ove godine i oba puta je pobijedio prekidom. Međutim, niti jedna od njegovih borbi nije bila za pojas, barem zasad. Oba puta savladao je Conora McGregora. Ipak, očekuje se kako će Poirier napasti pojas lake kategorije koji je trenutno u vlasništvu Charlesa Oliveire, a odradi li to ove godine i ukoliko bude uspješan, tko zna, možda baš on iskoči favorit za borca godine. Međutim, ne treba otpisati niti Charlesa Oliveiru koji je u svibnju nokautirao Michaela Chandlera i došao do pojasa UFC-ove lake kategorije. Savlada li i Dustina Poiriera ove godine, nema razloga da ne konkurira za spomenutu nagradu.

Teško će Khabib ostvariti svoje planove za Islama, barem ne ove godine. Uistinu je niz boraca u jednako dobrim pobjedničkim nizovima u 2021. godini, no radi se o borcima koji su pobjeđivali osjetno renomiranije i zvučnije protivnike. Veće su šanse da se Nurmagomedov okiti nagradom za trenere godine, a Makhachev kao borac godine? Možda nagodinu.

Linker
24. travanj 2024 12:09