UFC

Islam Makhachev kaže da mu se majka i dalje protivi bavljenju MMA-om: ‘Tjera me da prestanem‘

Islam Makhachev

 Screenshot (youtube, Bt Sport)
Rekao da joj se sport uopće ne sviđa i da ga tjera da se počne baviti nečim drugim

Islama Makhacheva ovog vikenda čeka najveći izazov u dosadašnjoj karijeri. Protiv Charlesa Oliveire ima šansu postati prvak jedne od najatraktivnijih kategorija u UFC-u, a kladionice su ipak naklonjenije njemu nego bivšem prvaku.

Ove subote će vjerojatno svaki MMA fan cijelo popodne biti prikovan uz ekran i pratiti uživo spektakl iz Abu Dhabija. Osim borbe Makhacheva i Oliveire čeka nas i pregršt drugih odličnih borbi, ali večer će ipak kulminirati onim što svi najviše iščekuju.

Iako se u subotu bori za najprestižnije mjesto na kojem danas MMA borac može biti, Islam Makhachev je rekao da mu se majka i dalje protivi što se bavi tim sportom. U nedavnom intervjuu za UFC Russia je rekao:

‘‘Moj otac me je uvijek podržavao. No majka me je uvijek tjerala da odustanem, a to radi i dan danas. Nakon što sam osvojio svoj prvi Sambo turnir, ona me je pitala kakvih još sportova ima, da je to preopasan sport koji nije ni olimpijski‘‘, započeo je Makhachev.

‘‘I danas imam te razgovore s njom. Sada mi govori da sam zaradio dovoljno novca i da se krenem baviti nečim drugim i da mogu u nečemu drugomu biti uspješan. Ne voli ovaj sport a ne gleda ni moje borbe. Otac mi gleda i potajno se brine, ali zna da nisam lijen i da treniram‘‘, zaključio je Islam.

Ukoliko za vikend dođe do pojasa, to možda promijeni mišljenje Islamovoj majci. Kako god, mi se nadamo da ćemo i dalje uživati u njegovim borbama neovisno o subotnjem ishodu.

Linker
27. travanj 2024 19:38