UFC

Makhachev opisao susret s Volkanovskim: ‘Iskreno, on je nizak tip i pitao sam ga zašto skida kilažu‘

Islam Makhachev

 Screenshot (youtube, Themaclife)
Sjajni dagestanski borac u slučaju pobjede nad Oliveirom, borit će se protiv prvaka perolake kategorije

Iako je Alexander Volkanovski odabran kao zamjena u slučaju da se Islam Makhachev ili Charles Oliveira ozlijede uoči svog međusobnog obračuna koji slijedi za dva dana, podosta je iznenađujuća bila vijest da će Volkanovski ujedno biti i sljedeći izazivač za titulu. Dana White je to potvrdio ranije ovog tjedna i bit će zanimljivo vidjeti s kime će se prvak perolake kategorije boriti.

Islam Makhachev favorit je u meču protiv Oliveire i u slučaju da opravda ulogu favorita, čekat će ga meč protiv Volkanovskog, prvorangiranog borca na ‘‘P4P‘‘ ljestvici. Na jučerašnjoj konferenciji za medije, Makhachev je otkrio kako je imao susret s Volkanovskim te da nije naročio impresioniran njegovom pojavom.

‘‘Iskreno, sreo sam Volkanovskog i on je nizak tip. Pitao sam ga zašto uopće mora skidati kilažu (kad je inače u nižoj kategoriji). Ali ako pobijedim Volkanovskog, ljudi će govoriti da sam pobijedio manjeg tipa, no takvi su ljudi, uvijek će nešto reći. U ovom trenutku želim se boriti protiv Charlesa i nadam se da će on uspješno skinuti kilažu. Ali nije bitno tko će u subotu biti tamo. Oliveira je prvak, zbog toga mora davati dobar primjer. On bi trebao biti profesionalac i nadam se da će ovaj put skinuti kilažu.‘‘, započeo je Makhachev i neke možda iznenadio priznanjem da Oliveiru vidi kao prvaka, a zatim je pojasnio.

‘‘On je u ovom trenutku prvak. Trenutno je prvak, ali ja ga ne smatram najboljim. Vjerujem da sam ja najbolji borac lake kategorije na svijetu.‘‘

Što se Volkanovskog tiče, velike su šanse da se Alexander za titulu bori u drugom mjesecu, jer tada UFC planira event u Australiji (Perth). Makhachev nema ništa protiv nastupa na tom eventu.

‘‘Zašto ne? Da, borio bih se u Australiji. Išao sam u Australiju jednom, mogu ići opet. Bit će to velik meč. Kad god se prvaci dvaju kategorija bore međusobno, to je velika borba i zanimljiva za sve fanove.‘‘, zaključio je Islam.

Linker
28. travanj 2024 15:37