UFC

Islam Makhachev najavio prelazak u velter kategoriju: ‘Prvo imam neke zanimljive izazivače u lakoj‘

Islam Makhachev

 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
Ukoliko uspije pojas obraniti od svih njih, prelazak u kategoriju iznad i napad na pojas bi bio dosta logičan potez

Islam Makhachev će za točno tjedan dana po prvi puta braniti pojas u lakoj kategoriji, a zadatak mu neće biti lagan. U Australiji, na domaćem terenu ga čeka Alexander Volkanovski, prvak perolake kategorije i prvo ‘‘pound-for-pound‘‘ borac u UFC-u, tako da nas sigurno čeka jedna vrhunska borba.

Islam se danas ranije požalio kako je nezadovoljan načinom na koji UFC promovira borbu između njega i Volkanovskog, a ruku na srce, mogli su dosta bolji posao napraviti po tom pitanju. Ovo je velika borba za UFC, no dojam je kako ju oni ne doživljavaju na taj način nego se oslanjaju na vjernost fanova, a u subotu ćemo vidjeti koliko je to bila dobra ideja.

Volkanovski je napao pojas u kategoriji iznad, a izgleda da to namjerava i Makhachev. U intervjuu za RSports Russia je rekao kako to svakako ima u planu:

‘‘Reći ću vam ovo, ta tema je jako relevantna. Volim se natjecati. Volim se boriti s jakim borcima. Volim velike borbe. Tko god pio prvak velter kategorije, to bi bila velika borba. Jako sam zainteresiran. No u 2023. ima nekoliko zanimljivih protivnika za mene u mojoj kategoriji koje moram proći‘‘, rekao je Islam.

‘‘Ne razmišljam o mirovini. Sve dok u meni ima vatre, borit ću se. Kad se krenem osjećati da me više ne ide, da to nije to, napustit ću sport. U međuvremenu, osjećam da sve ide odlično za mene. Sa svakim kampom se osjećam sve bolje i bolje. Idem do kraja‘‘, dodao je.

Dakle, još u ovoj godini Makhacheva sigurno nećemo gledati u velter kategoriji. Ukoliko uspije obraniti pojas u lakoj kategoriji protiv svih legitimnih izazivača, izlet u kategoriju iznad je logična opcija.

Linker
24. travanj 2024 10:52