UFC

(VIDEO) UFC Countdown najbolji je način za uvod u ‘fight week‘: Pogledajte najavu za sjajni UFC 284 event

Islam Makhachev

 Screenshot (youtube, Ufc)
Alexander Volkanovski i Islam Makhachev predvode ovotjedni spektakl u Australiji

Čekali smo, a moglo bi se reći da smo i dočekali. ‘‘Fight week‘‘ uoči UFC 284 eventa službeno je započeo i jako smo blizu spektakularnom obračunu Islama Makhacheva i Alexandera Volkanovskog.

Prvoplasirani borac na UFC-ovoj ‘‘P4P‘‘ ljestvici protiv drugoplasiranog. Alexander Volkanovski zauzima prvo mjesto u poretku koji rangira najbolje borce na cijelom rosteru, neovisno o težinskoj kategoriji, a Islam Makhachev odmah je iza njega.

Dok će Volkanovski braniti prvo mjesto u tom poretku, Makhachev će braniti svoju titulu prvaka UFC-ove lake kategorije. Makhachev je pojas osvojio u 10. mjesecu prošle godine, uvjerljivo porazivši Charlesa Oliveiru, a prvu obranu titule tražit će protiv prvaka perolake kategorije, Alexandera Volkanovskog.

Volk je neporažen pod okriljem UFC-a i upisao je 12 pobjeda u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji. Ako pogledamo izvan UFC-a, pobjednički niz Alexandera Volkanovskog seže na nevjerojatnih 22 pobjede zaredom. Australac je zbilja fantastičan borac, ali Islam Makhachev ipak će biti osjetni favorit.

Jedan od najboljih učenika pokojnog Abdulmanapa Nurmagomedova iza sebe ima 11 uzastopnih pobjeda, a osim sjajnog niza, Makhachev je fizički osjetno veći od Volkanovskog koji dolazi iz niže kategorije. Mnogi sumnjaju u Volkanovskog i njegovu mogućnost da obrani hrvačke pokušaje fantastičnog Islama, ali Australac makedonskih korijena dolazi prepun samopouzdanja, spreman ušutkati kritičare.

Kao i obično, ‘‘fight week‘‘ uoči velike UFC-ove PPV priredbe započinje UFC Countdown videom. Radi se o opsežnoj UFC-ovoj najavi, a osim meča između Makhacheva i Volkanovskog, UFC 284 Countdown pokrio je i sunaslovnu borbu večeri.

Josh Emmett i Yair Rodriguez borit će se za titulu privremenog prvaka perolake kategorije, odnosno za sljedećeg izazivača Alexandera Volkanovskog u poluteškoj kategoriji. Ta borba trebala bi ponuditi fantastičan okršaj u stojci i nikako ju nemojte zapostaviti samo zbog glavne borbe večeri.

UFC 284 održat će se u noći sa subote na nedjelju, a spektakl će biti upriličen u Perthu (Australija). Nema boljeg načina za uvod u ‘‘fight week‘‘ od spomenutog UFC Countdowna. Stoga se opustite i uživajte u videu koji se nalazi ispod ovog teksta.

Linker
01. svibanj 2024 23:29