UFC

Islam Makhachev nakon borbe: ‘Ne slavim današnju pobjedu, Palestina, uz vas smo! Dajte mi bilo koga!‘

Islam Makhachev

 GIUSEPPE CACACE Afp
Zadobio je poštovanje svojim izjavama nakon borbe

Nakon svega, došao je red i na glavnu i najiščekivaniju borbu večeri. Prvak lake kategorije Islam Makhachev branio je pojas drugi put i to protiv istog čovjeka, Alexandera Volkanovskog. U veljači su odradili prvi meč na UFC-u 284, a tada je dagestanski borac uspješno obranio titulu. Sada je trebao braniti pojas protiv Charlesa Oliveire, ali "Do Bronx" se morao povući iz borbe zbog posjekotine koju je zadobio desetak dana prije borbe, a njegovo mjesto je hrabro uskočio "The Great" i pokazao o kakvoj se borilačkoj klasi radi.

Krajem prve runde, Makhachev je uputio briljantan "high kick", poslao "Volka" na pod i završio ga tehničkim nokautom! Tako je drugi put obranio pojas i dokazao da se radi o možda i najdominantnijem borcu unutar UFC-ovog oktogona u ovom trenutku. Nakon pobjede, Daniel Cormier ušao je u oktogon da ga intervjuira, a prvo je izjavio:

"Ne slavim današnju pobjedu zbog ludih stvari koje se događaju u svijetu. Palestina, uz vas smo! Zaustavite ovaj rat!"

Nakon toga je odao poštovanje svom protivniku. Kao što smo gore i naveli, australski borac makedonskih korijena prihvatio je ovu borbu desetak dana prije te nije imao vremena adekvatno se pripremiti, ali kako je rekao, išao je na sve ili ništa. Tim mentalitetom zadobio je poštovanje cijele borilačke zajednice, tako i Makhacheva.

"Poštovanje za Volkanovskog, pravi si prvak!"

Na kraju je upitan tko mu je idući željeni protivnik, Justin Gaethje, Charles Oliveira ili netko treći, na što je izjavio:

"Nije bitno koga mi daju, samo se želim boriti!"

Što reći nego čestitati mu na ovom sjajnom nastupu, a jedva čekamo da opet uđe u oktogon.

Linker
02. svibanj 2024 02:43