UFC

Islam Makhachev priznao: ‘Htio sam nokautirati Volkanovskog, no tip je prejak i s razlogom je prvak‘

 Islam Makhachev vs. Alexander Volkanovski

 Matt Davies/Zuma Press/Profimedia
Jedan drugog su uspjeli ugroziti tamo gdje su najjači, a takvo nešto mogu ponuditi samo dva velika prvaka

Prošle je subote Islam Makhachev došao do najveće pobjede u svojoj karijeri porazivši prvaka perolake kategorije i prvog ‘‘P4P‘‘ borca Alexandera Volkanovskog. Do pobjede nije došao nimalo lako, a Volkanovski mu je pružio najtežih 25 minuta u dosadašnjoj karijeri.

Iako se trenutno i dalje vode velike rasprave o tome, Makhachev je zasluženo pobijedio i po prvi puta obranio titulu prvaka u lakoj kategoriji. Ono što je u borbi bilo zanimljivo jest da je Makhachev Volkanovskog ugrozio u stojci, a Volkanovski njega u hrvanju i parteru, što vjerojatno nitko nije očekivao.

Islam je priznao da je namjeravao nokautirati Volkanovskog, no nikako nije uspio:

‘‘Za sve medije sam rekao da sam ga namjeravao nokautirati. Pogodio sam puno udaraca, dobrih koljena, no taj lik je jednostavno prejak. Uvijek sam vjerovao u svoje udaračke vještine, dobre su. Imam dobre trenere: Javiera, Muhammada, te sve ostale koji su mi u kutu. Oni su najbolji na svijetu. Poznajem svoje vještine, zbog toga sam ga pokušavao nokautirati. Kažem, jednostavno je prejak. Pogodio sam puno udaraca i puno koljena, no tip se i dalje borio. Dobio je tešku posjekotinu. No taj tip je pravi šampion‘‘, rekao je Makhachev za MMA Junkie.

Nakon borbe su obojica iskazala poštovanje jedan drugome, a osim toga su i u meču pokazali da su obojica prvaci svojih kategorija s razlogom. Svakako bi bilo zanimljivo vidjeti revanš između njih dvojice, samo je veliko pitanje kada. Volkanovski se sada vraća u perolaku kategoriju gdje ga čeka Yair Rodriguez, a Makhachev će vjerojatno željeti još par puta obraniti svoj pojas.

Kako god, uvijek ćemo moći pogledati njihov meč i prisjetiti se tog spektakla.

Linker
20. travanj 2024 17:59