UFC

Aljamain Sterling o Volkanovskom: ‘Da se nađemo u parteru, sto posto bih ga završio‘

Aljamain Sterling

 Instagram (aljamain Sterling)
Prvak bantam kategorije uvjeren je u svoje šanse protiv prvaka perolake kategorije

Nije tajna da Aljamain Sterling već dugo planira prelazak u perolaku kategoriju. To je i on sam otkrio višestruko puta u svojim intervjuima, a jedan od razloga leži i u Merabu Dvalishviliju.

Gruzijac je veliki prijatelj Aljamaina Sterlinga i dugogodišnji trening partner. Merab je sve bliže napadu na titulu u bantam kategoriji i trenutno okupira treće mjesto u poretku izazivača. Još jedna pobjeda vjerojatno će mu biti dovoljna za napad na pojas, ali Sterling i Dvalishvili ne žele se međusobno boriti.

Sterling bi odlaskom u perolaku kategoriju otvorio put Merabu, a sebi bi također olakšao mukotrpno skidanje kilaže za bantam (-61 kg). Određene tendencije ka prelasku u perolaku kategoriju Sterling je pokazao i ‘‘tvitom‘‘ koji je prije dva dana objavio.

Jedan od pratitelja pitao ga je: ‘‘Zbilja misliš da možeš završiti Volkanovskog submissionom?‘‘, na što se Aljo nadovezao odgovorom:

‘‘Da se nađemo u parteru, 100 posto sam siguran da bih ga završio jednom ili dvaput. Ne kažem da bi to sada bilo lako, jer on dobro obavlja svoju zadaću, ali vjerujem da bih ga uhvatio (u submission).‘‘, rekao je Sterling.

Pomalo je nejasno govori li Sterling o običnom ‘‘grappling‘‘ meču kad spominje da bi Volkanovskog završio jednom do dvaput ili se referira baš na MMA borbu.

U svakom slučaju, Sterling je očito uvjeren da se može nositi s Volkanovskim i ovo je možda i posljednja kalendarska godina u kojoj će Sterling nastupati unutar bantam kategorije. Nakon toga je izgledan odlazak u višu, perolaku kategoriju (-66 kg).

Linker
14. travanj 2024 20:42