UFC

Islam Makhachev za iduću borbu dobio visoko rangiranog zamjenskog protivnika

Islam Makhachev
 screenshot (YouTube, UFC)
Krajem mjeseca pratit ćemo okršaj petog i šestog borca ljestvice UFC-ove lake kategorije

Nakon što se u dosadašnjem tijeku svoje UFC karijere nikako nije uspijevao susreti s nekim kvalitetnijim ili više rangiranim protivnikom, Islam Makhachev to bi napokon trebao napraviti na UFC 267 priredbi. Zapravo, taj je datum za njega bio rezerviran već neko vrijeme. Trebao se boriti protiv bivšeg prvaka Rafaela Dos Anjosa, no on je borbu prije par dana otkazao zbog ozljede. UFC-ov plan bio je Makhacheva ostaviti na programu koji se održava 30. listopada u Abu Dhabiju, a sad su to i ostvarili.

Hrabri i za iskušenje spremni borac, koji je prihvatio ovu borbu samo četiri tjedna prije njenog održavanja, je Dan Hooker. Novozelanđanin se borio prošlog tjedna na UFC 266 priredbi, gdje je sudačkom odlukom savladao Nasrata Haqparasta, nakon čega je skočio na šesto mjesto ljestvice izazivača, samo jedno ispod Makhacheva. Kako je zbog strogih COVID-19 mjera u njegovoj domovini istu jedva uspio napustiti te kako bi se pri povratku morao podvrgnuti izolaciji, Hooker je odlučio ostati još neko vrijeme u Americi te prihvatiti borbu, za istu se pripremiti i na kraju otputovati u Abu Dhabi, gdje se već ranije ove godine borio protiv Michaela Chandlera. Dakle, taj Arapski Emirat nije mu u dobrom sjećanju, no dojam će pokušati popraviti ovom borbom.

Makhachev (20-1, 9-1 UFC) se trenutno nalazi unutar niza od osam pobjeda, a ovo bi mu trebala biti treća borba u ovoj godini. Toliko unutar jedne godine još nikad nije odradio, a upravo ta neaktivnost je razlog tomu što se on već ranije nije probio do vrha. Khabib Nurmagomedov proglasio ga je svojim nasljednikom te je najavio kako će Islam prije kraja 2022. godine držati UFC-ovu titulu lake kategorije u svom vlasništvu. Savlada li Hookera, a za to će vjerojatno biti izrazit favorit, doći će korak bliže tome, ali i poziciji s koje ga protivnici nikako neće imati luksuz odbijati.

Što se tiče Hookera (21-10, 11-6 UFC), on u ovu borbu zapravo može ući vrlo opušteno. Pobjedom može ugasiti sav hype koji se oko Islama stvorio te automatski sebe još jednom dovesti među kandidate za napad na titulu. U slučaju poraza, teško da će mu itko previše zamjeriti, budući da je hrabro odabrao postati zamjenski borac protivniku koga nitko ne želi vidjeti s druge strane Octagona.

UFC 267 priredba predvođena je borbom Jana Blachowicza i Glovera Teixeira za UFC titulu poluteške kategorije, dok će sunaslovni okršaj između Petra Yana i Coryja Sandhagena dati privremenog prvaka u bantamu.

Linker
19. travanj 2024 18:55