UFC

Islam Makhachev zabrinut je zbog želje Volkanovskog za prelaskom u laku kategoriju

Islam Makhachev

 Screenshot (YouTube, Ufc)
Sjajni dagestanski borac uputio je Volkanovskom zanimljivu poruku putem Twittera

Još jedna pobjeda protiv Maxa Hollowayja, mogla bi Alexandera Volkanovskog natjerati na prelazak u laku kategoriju. Prvak perolake kategorije dao je do znanja kako mu ponestaje izazova u perolakoj.

Max Holloway jasno se nameće kao prvi izazivač. Dojam je kako nitko od boraca iza Hollowayja ne može parirati sjajnom Maxu. Briana Ortegu i Calvina Kattara je demolirao, a radi se o ponajboljim borcima u kategoriji. Yair Rodriguez pružio je dobar otpor, ali Holloway je pobijedio i njega. Ako Volkanovski pobijedi Hollowayja po treći put, a ostali izazivači su toliko lošiji od Maxa, onda je razumno da Volk gubi motivaciju.

''U poziciji sam iz koje mogu raditi nekoliko stvari. Ako se borci u ovoj kategoriji ne žele srediti, nego će samo sjediti sa strane i čekati priliku, onda dobro, preći ću u višu kategoriju i borit ću se u lakoj. Ja sam jednostavan prvak za razumiti: Dođite do pozicije prvog izazivača i dat ću vam priliku. Ako nema izazivača, preći ću u višu kategoriju. Mislim da sam u dobroj poziciji za preći u višu kategoriju. Popratit ću što će se dogoditi u idućoj borbi za prvaka lake kategorije (Oliveira vs. Gaethje) i možda pređem u višu kategoriju. Dokazao sam da sam razinama iznad ostalih u perolakoj kategoriji i stoga možda pređem u višu kategoriju.'', izjavio je Volk na konferenciji za medije nakon pobjede protiv ''Korejskog Zombija''

Laka kategorija bogata je brojnim izazovima koji bi mogli motivirati Volkanovskog. Prvak je Charles Oliveira, Justin Gaethje uvijek je uzbudljiva opcija, a možda uskoro i preuzme tron od Oliveire. Tu su i potencijalno sjajni mečevi s borcima kao što su Michael Chandler, Dustin Poirier, Rafael Fiziev ili Tony Ferguson. Ne treba zaboraviti i ono najprimamljivije, a to je naravno Conor McGregor. Volkanovski je nekoliko puta isticao kako bi rado pobijedio McGregora, jer onda bi imao pobjede nad svim UFC-ovim prvacima perolake kategorije.

Čini se kako je Volkanovski svojim komentarima već privukao pažnju lake kategorije. Islam Makhachev, trećerangirani izazivač u lakoj, prvi je koji se oglasio po pitanju Alexanderovih ambicija.

''Uspori svoje konje, kauboju. Imaš kategoriju prepunu mladih morskih pasa, što je više nego dovoljno da ostaneš zauzet. Borba za pojas u lakoj kategoriji je moja.'', poručio je Islam putem Twittera.

Makhachev je u nizu od deset uzastopnih pobjeda i polako gubi strpljenje čekajući napad na titulu. Krajem drugog mjeseca lakoćom je odradio borbu protiv Bobbyja Greena, ali nakon toga je navodno odbio ''short notice'' borbu protiv Dos Anjosa. UFC-ov predsjednik Dana White nakon tog je izjavio kako će Makhachev morati odraditi meč protiv Beneila Dariusha prije napada na titulu. Dagestanac je potvrdio kako pristaje na to i da će razvaliti sve borce koje stave ispred njega.

Nema sumnje međutim kako bi Makhachev bio bijesan ako bi ga i Volkanovski preskočio kad je u pitanju ''title shot'' i zato je napisao Volkanovskom da se drži svoje kategorije.

Što se ''mladih morskih pasa'' u perolakoj tiče, istina je da ihi ma nekoliko. Arnold Allen i Bryce Mitchell najbliže su vrhu, a tu su i Sodiq Yusuff, Movsar Evloev te Ilia Topuria. Stvar je u tome da svakog od njih tek čeka meč protiv onih najboljih izazivača, a pitanje je mogu li savladati i tu prepreku. Pobijedi li neki od njih borce kao što su Holloway, Ortega, Rodriguez ili Kattar, onda možemo pričati o legitimnim izazivačima.

Linker
04. prosinac 2022 05:46