UFC

Isplivala informacija o povratku Stipe Miočića u Octagon, čeka li ga Tai Tuivasa?

Stipe Miočić

 Joe Scarnici/Getty images/Profimedia
Nitko od relevantnih medija tako što još nije prenio, no špekulacije sigurno nisu krenula bez povoda

Stipe Miočić nije puno pričao o svojoj borilačkoj karijeri otkako je u ožujku prošle godine poražen u borbi protiv Francisa Ngannoua. Za dva i pol tjedna bit će točno godinu dana od te borbe, a tolika pauza ne može dobro doći mlađim borcima, tim putem posebno ne nekome tko će u kolovozu zakoračiti u peto desetljeće života. Uzevši sve to u obzir, mnogi se pitaju hoće li se Miočić ikad više boriti ili je njegova karijera, unatoč povremenim izjavama kako se želi vratiti na tron, zapravo završila.

U prilog ovome drugonavedenom ide svakako i to da do sada nije bilo špekulacija o nekoj Stipinoj novoj borbi. Kažemo do sada, jer su se iste sad pojavile. Više različitih, ipak ne toliko jakih izvora, prenijelo je informaciju kako UFC planira Miočića upariti u borbu protiv Taija Tuivase te da su trenutno u tijeku pregovori za istu.

To bi bila borba koja baš ne ide u skladu s onim što većina komentatora UFC-ove teške kategorije vidi kao najrealniju mogućnost, borbu za privremenog prvaka u kojoj bi se Miočić borio protiv Jona Jonesa. No, isto tako ne znamo niti kakvi su Jonesovi planovi po pitanju povratka u borilište.

Po pitanju rankinga, ta borba zapravo ima smisla. Tuivasa je savladavši Derricka Lewisa preuzeo njegovo treće mjesta na ljestvici izazivača teške kategorije te su ispred njega samo Ciryl Gane i Miočić. Ukoliko Jones još uvijek nema ambiciju boriti se, tada bi upravo borba između Miočića i 28-godišnjeg Australca, koji je u nizu od pet pobjeda, mogla biti za tu već spomenutu "interim" titulu. Ganea bi se u tom slučaju preskočilo, budući da je privremenu titulu već imao i na račun nje se u siječnju borio za pravu.

Poznato je kako se prvak Ngannou zbog ozljede neće boriti sigurno do sredine jeseni, ako i onda, budući da još uvijek nije riješio sve probleme s UFC-om po pitanju novog ugovora. To je glavni razlog zašto se privremena titula čini kao najbolja opcija za ostaviti diviziju aktivnom.

Vrijedi svakako spomenuti kako se govori i o datumu borbe Miočića protiv Tuivase, a to bi bio 2. srpnja. Po tome bi se radilo o UFC 276 priredbi koja će se održati u sklopu International Fight Weeka, a špekulira se da bi ju trebale predvoditi dvije borbe za titulu. Ona između Kamarua Usmana i Leona Edwardsa te revanš Julianne Pene i Amande Nunes za titulu u ženskom bantamu.

Na kraju ćemo još ponoviti da niti jedan relevantniji portal ili novinar ove špekulacije nije potvrdio, no priča se putem manjih očito ozbiljno zakotrljala.

Linker
24. travanj 2024 20:05