UFC

Israel Adesanya oslobođen je optužbi za vožnju u pijanom stanju, ali je dobio višestruke zabrane: Evo detalja

Israel Adesanya

 STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Stephen Lovekin/shutterstock Editorial/profimedia
Priznao je krivnju za optužbe u rujnu kada se i javno ispričao

Nedavna optužba protiv Israela Adesanye za vožnju u pijanom stanju neće dovesti do značajnih posljedica za bivšeg UFC-ovog prvaka srednje kategorije.

Stuff.co.nz je u srijedu izvijestio da je Adesanya izbjegao osudu nakon što je nedavno priznao krivicu za vožnju u pijanom stanju u Aucklandu na Novom Zelandu 19. kolovoza, tri tjedna prije svoje posljednje borbe. Adesanya je ispustio svoj UFC naslov od Seana Stricklanda u porazu jednoglasnom odlukom sudaca na UFC-u 293.

Adesanya je priznao krivnju za optužbe u rujnu i javno se ispričao. Suočio se s maksimalnom kaznom od tri mjeseca zatvora ili novčanom kaznom do 4500 američkih dolara. Međutim, prema sudskim dokumentima do kojih je došao Stuff.co.nz, Adesanyin odvjetnik tvrdio je da bi osuda bila još štetnija za borca ​​zbog potencijalnog gubitka sponzora koji bi mogao dovesti do šesteroznamenkastih gubitaka u zaradi.

Dodao je da Adesanya također neće moći putovati u određene zemlje, uključujući Kanadu, koja je domaćin borbe za naslov u srednjoj kategoriji u Torontu 20. siječnja između Stricklanda i Dricusa du Plessisa. Adesanya je dobio šestomjesečnu zabranu upravljanja automobilom i naređeno mu je da plati 1500 dolara u dobrotvorne svrhe. Također mora završiti program borbe protiv vožnje pod utjecajem alkohola.

Linker
30. travanj 2024 01:48