UFC

Israel Adesanya otkrio na što je potrošio prvih milijun dolara koje je zaradio u UFC-u

Israel Adesanya
 Screenshot (youtube, Gq Sports)
Borac iz Nigerije novac troši na širok spektar različitih stvari

UFC-ov prvak srednje kategorije Israel Adesanya trenutno je jedan od najpopularnijih boraca u promociji. Borac porijeklom iz Nigerije trenutno je stacioniran na Novom Zelandu. Iako sve to zvuči kao bijeg od siromaštva u Africi, Adesanyja je zapravo živio pristojan život i u rodnoj državi.

''Rođen sam u Lagosu u Nigeriji. Imao sam dobro odrastanje, moji roditelji bili su uspješni poslovni ljudi. Imao sam prilično lak život u usporedbi s ostalom djecom.'', objasnio je Izzy za GQ Sports.

Ipak, puno lagodniji život Israel Adesanya sada živi. UFC-ov prvak zaradio je nešto veću količinu novca u dosadašnjoj karijeri te se prisjetio kada je otprilike došao do prvog milijuna američkih dolara.

''Prvi milijun zaradio sam u borbi protiv Brunsona ili u onoj protiv Silve. Jedina osoba kojoj vjerujem da će dobro baratati mojim novcem jeste moj otac, jer tko bi drugi imao najbolje interese za vas u svome srcu, nego osoba koja vas je stvorila i odgojila.''

U nastavku razgovora za GQ Sports, ''Stylebender'' je dobio zadatak prisjetiti se na što je potrošio taj prvi milijun.

''Kupio sam svoj prvi veliki lanac (lančić) za 13 tisuća dolara. Na odjeću i obuću sam potrošio oko tri do pet tisuća dolara. Napravio sam tetovažu zmaja, nazivam ju 'Kunta Kinte'. Potrošio sam oko 4 tisuće dolara na tu tetovažu jer sam dobio popust kod prijatelja.'', započeo je Adesanya s nabrajnjem te zatim nastavio.

''Trebao sam nešto drugo kada je automobil u pitanju. U Lamborghiniju nisam mogao sjediti uspravno pa sam kupio Mclarena. Potrošio sam oko pola milijuna dolara na automobil.''

Izuzev dosad spomenutih troškova, Israel je pozamašnu svotu novca potrošio i prilikom posjete svojoj rodnoj državi.

''Putem nazad u Nigeriju stao sam u Dubai, a sve to koštalo me oko 150 tisuća dolara. Godišnji odmori za prijatelje i obitelj, 150 tisuća dolara također.''

Dodao je Izzy kako je 40-ak tisuća dolara potrošio na bliske osobe, a specijalno kućno kino koštalo ga je 20 tisuća dolara. Najveći dio novca ipak je potrošio na nekretnine, a time je njegova računica dobrano prešla milijun dolara.

''Kupio sam prvu kuću, to me koštalo oko 800 tisuća dolara. Nakon toga stalno kupujem kuće i zemljišta. Prešao sam milijun s ovime.''

Upitan je Israel donira li novac u humanitarne svrhe. Nigerijac tvrdi kako i to tadi, no ne želi medijski eksponirati takva djela.

''Puno dajem za dobrotvorne svrhe, no ne pričam puno o tome jer ne radim to za lajkove i medije. Sestra mi radi u bolnici pa sam donirao oko 20 tisuća dolara jer su trebali nove krevete. Također, često platim gorivo nekoj nepoznatoj osobi na benzinskoj, no nestanem prije nego i shvate.'', izjavio je prvak srednje kategorije.

Na kraju razgovora, Adesanya se osvrnuo na samu vrijednost novca te je poslao zanimljivu poruku.

''Nikada ne žalim zbog načina na koji trošim novac. Ovo je smeće. Volim to, ali je smeće na kraju dana. Ono što cijenim jeste način na koji provodim vrijeme jer to je nešto što nikada ne mogu vratiti.'', zaključio je Izzy.

Tokom desetominutnog razgovora za GQ Sports, Nigerijac se dotaknuo i nekih drugih tema. Opisivao je Israel svoju rodnu državu, objasnio je zašto se počeo boriti te je komentirao tko su trojica UFC boraca s najviše stila za odijevanje. Kompletan intervju pogledajte pri dnu teksta.

Linker
23. travanj 2024 09:28