UFC

Israel Adesanya otkrio svog favorita između Coste i Rockholda: ‘Ima sve alate potrebne za pobjedu‘

Adesanya i Costa

 Screenshot (youtube, Ufc)
Nada se da mu se mozak dovoljno oporavio

Ovog vikenda se u akciju vraća veteran i bivši prvak srednje kategorije, Luke Rockhold. Nakon što ga je 2019. godine teško nokautirao Jan Blachowicz prilikom njegovog izleta u polutešku kategoriju, Luke je odlučio ne natjecati se neko vrijeme. No, vraća se motiviraniji nego ikad protiv jednog od najopasnijih udarača u srednjoj kategoriji, Paula Coste.

Luke je jučer izjavio kako je borbu protiv Coste prihvatio upravo iz razloga što vjeruje da bi mu ta pobjeda donijela instantni napad na titulu. Evidentno je da Luke ima alate s kojima bi ga mogao svladati, no pitanje je kakav Luke će se pojaviti. To je rekao i prvak Israel Adesanya.

‘‘Luke bi ga trebao srušiti, hrvati odmah od prve minute. Costa je s druge strane opasan na početku, a ima i dobre kukove. Sjećam se kad ga je Romero htio rušiti, s lakoćom je to obranio. Luke, ako ga može srušiti ili samo hrvati, zakiseliti te mišiće i onda s distance low kickovima ga polako rastavljati. Dakle samo hrvanje i umaranje Coste. A Costa, on bi trebao tražiti otvorene razmjene. Ako ga pogodi, vjerujem da će ga nokautirati‘‘, rekao je Adesanya.

Iako Adesanya može zamisliti oba borca kao pobjednika, ipak je na kraju izabrao svog favorita: ‘‘Nadam se da mu se mozak oporavio nakon ove pauze, tako da ću reći da će Luke pobijediti.‘‘

Linker
19. travanj 2024 06:46