UFC

Paulo Costa djeluje spremnije nego ikad: ‘Ovaj put sam bez ozljeda i sada sam na vrhuncu!‘

Paulo Costa

 Instagram (paulo C Osta)
Brazilski borac srednje kategorije uvijek je oduševljavao svojom fizičkom građom

Jako bitan meč sljedećeg vikenda čeka Brazilca Paula Costu (13-2, 5-2 UFC). Brazilski borac srednje kategorije debitirao je za UFC u trećem mjesecu 2017. godine, a kroz prva četiri nastupa, upisao je četiri pobjede nokautom.

Brzo se digao ‘‘hype‘‘, a uslijedila je borba protiv Yoela Romera. Bio je to sjajan meč na tri runde, a slavio je ‘‘Borrachinha‘‘ jednoglasnom odlukom. Time je Costa zaslužio i napad na titulu te se vjerovalo kako bi baš on mogao napraviti velike probleme Israelu Adesanyi.

Dodatan ‘‘hype‘‘ oko Coste stvorio se zbog njegove nevjerojatne fizičke građe. Costa izgleda poput superjunaka, dok je Israel Adesanya nešto posve drugačije kad je konstitucija u pitanju. ‘‘Mršavi‘‘ Adesanya samouvjereno je pričao kako je daleko bolji borac od Coste te da će sve njegove nedostatke razotkriti kad se obračunaju.

Točno to se i dogodilo, a bio je to jedan od najboljih i najimpresivnijih Izzyjevih nastupa u UFC-u. Prvak srednje kategorije razvalio je Costu i tehničkim nokautom u drugoj rundi okončao je posao. Costa je nakon toga dugo izbivao iz kaveza, nešto više od godinu, a vratio se borbom protiv Marvina Vettorija.

Bio je to meč u kojemu je Costa prouzrokovao organizatorima pregršt problema sa skidanjem kilaže, a borba se na kraju održala u poluteškoj kategoriji. Marvin Vettori jednostavno je rekao ‘‘briga me na kojoj ćemo se kilaži boriti‘‘ i pristao je na sve uvjete. Jednoglasnom odlukom slavio je Vettori i Costa je tako upao u gubitnički niz.

Brazilac je trenutno šesti u poretku izazivača UFC-ove srednje kategorije, a narednog vikenda čeka ga Luke Rockhold, bivši prvak UFC-ove srednje kategorije. Poraz u tom meču, a pogotovo problemi s vagom, mogli bi Costu dovesti čak i na izlazna vrata UFC-a. Ipak, čini se kako je Brazilac ozbiljno prionuo na posao i njegova forma djeluje impresivno.

‘‘Ovaj put sam bez ozljeda. Mislim da sam iznenadio i samog sebe svojom najboljom kilažom do sada. Nabio sam više mišića, a smanjio postotak masti. Na vrhuncu sam. Nažalost po sve tipove u srednjoj kategoriji, Bog je dao svoj blagoslov i znanje da učinim nešto nevjerojatno.‘‘, napisao je Costa na Twitteru, priloživši fotografiju s treninga.

U još jednom ‘‘tvitu‘‘, Costa je otkrio kako je prošao kroz jako teške pripreme.

‘‘Štavimo li šale i sav humor koji volim na stranu, vrlo težak posao je odrađivan svakog dana. Tako sam ponosan i osjećam se bolje nego ikad. Ovo je moje vrijeme. BOG JE VELIK!‘‘

Čini se kako je Costa stvarno spreman, motiviran i željan povratka pobjedama, a ako je uistinu tako dobro pripremljen kao što najavljuje, nema sumnje da ćemo gledati odličan meč. Rockhold je također željan dokazivanja i povratka pobjedama, no sve ćemo saznati sljedećeg vikenda.

Linker
19. travanj 2024 04:16