UFC

Israel Adesanya otvorio dušu: ‘Htio sam poginuti protiv Stricklanda, izaći iz kaveza na štitu, ali...‘

Israel Adesanya

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Adesanya, bivši prvak u srednjoj kategoriji, nije ušao u kavez od tog poraza

Bivši prvak u srednjoj kategoriji, Israel Adesanya govorio je o tome da je zatražio svoj kut dozvolu za "all-out" taktiku, a glavni trener, Eugene Bareman spriječio ga je u tome protiv Seana Stricklanda na UFC-u 293 u rujnu, unatoč njegovim zahtjevima.

Adesanya nije ušao u oktogon od tog poraza od Stricklanda u rujnu u Australiji, ispustivši svoju krunu u srednjoj kategoriji drugi put u roku od godinu dana, a otkrio je da je htio "poginuti" u kavezu, ali je dobio zabranu.

"Nikada nisam gubio nadu, vratio sam se u svoj kut i rekao da moramo potegnuti ovu rundu. Pitao sam ga jesmo li na kraju, rekao da idem poginuti, izaći na štitu ako treba, ali mi nije dozvolio to. Ostalo je povijest", kazao je u nedavnom intervjuu s Teddyjem Atlasom.

Ostatak je uistinu bila povijest. Strickland je šokirao borilački svijet i slavio jednoglasnom odlukom sudaca nakon 25 minuta čiste dominacije nad "Last Stylebenderom" te postao prvakom kategorije do 84 kilograma. Za nešto manje od dva tjedna imat će prvu obranu pojasa protiv Dricusa Du Plessisa na UFC-u 297, a s druge strane, još čekamo vidjeti kada će se i protiv koga Adesanya vratiti u kavez najjače svjetske MMA promocije.

Linker
27. travanj 2024 18:55