UFC

Israel Adesanya postavljen za favorita na kladionicama u revanšu protiv Alexa Pereire!

 Israel Adesanya  

 Justin Renfroe/Zuma Press/Profimedia
‘Poatan‘ nije uvjerio kladionice u svoju nadmoć nad Israelom

Jučer je službeno objavljeno kako će Alex Pereira svoj pojas braniti u revanšu protiv Israela Adesanye, a kladionicama nije dugo trebalo da postave koeficijente i odrede favorita. Unatoč tome što je Pereira pobijedio Adesanyu u njihovom prvom MMA dvoboju, kladionice ipak više vjeruju bivšem prvaku. Prednost nije toliko velika, ali kako biste zaradili 100 eura morali biste uložiti 125 eura na Adesanyu, dok za isti dobiveni iznos biste na Pereiru morali staviti 145 eura.

Razlog tome vjerojatno leži i u činjenici da je Adesanya vodio na svim sudačkim karticama sve do prekida. Israelu su suci dali prvu, treću i četvrtu rundu, dok je drugu rundu uzeo Alex. Da je borba nekim slučajem otišla do sudačke odluke, Israel bi dobio 3-2 u rundama, a u najgorem mogućem slučaju bilo bi neriješeno ukoliko bi suci zadnju rundu bodovali 10-8 za Pereiru. Israel je u borbi također pokazao da Pereiru može dominirati i u hrvačkom aspektu borbe, tako da bit će zanimljivo vidjeti je li Pereira poradio na tim segmentima.

Revanš će predvoditi UFC 287 event, a održat će se 8. travnja (4.mjesec), vjerojatno u Miamiju, ali lokacija još nije službeno potvrđena. Na eventu će se također boriti i Jorge Masvidal protiv Gilberta Burnsa, a cijeli event obiluje vrhunskim borbama.

Alex je svoju priliku za titulu dobio nakon samo tri pobjede unutar UFC organizacije, od kojih je najznačajnija bila ona protiv Seana Stricklanda kada ga je nokautirao u prvoj rundi. Pet mjeseci nakon toga dobio je i iskoristio priliku te nanio Israelu Adesanyi prvi poraz u srednjoj kategoriji. Četiri mjeseca kasnije očekujemo veliki uzvrat.

Linker
25. travanj 2024 13:53