UFC

Daniel Cormier: ‘Adesanya je uzeo revanš s Pereirom jer se bojao da Alex ne izgubi od nekog drugog‘

Israel Adesanya i Alex Pereira 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
To bi i imalo smisla jer bi teško došao u priliku da osveti te poraze ukoliko Pereira ne bi držao pojas u tom trenutku

U prošloj godini je došlo do promjena na samom vrhu nekih kategorija, a za jedan se pojas nije očekivalo da će tako skoro promijeniti vlasnika. U srednjoj kategoriji je Israel Adesanya bio dominantan sve do dolaska njegovog starog krvnika Alexa Pereire, koji je u njihovom prvom MMA meču (ali ukupno trećem računajući kickboks borbe) skinuo Adesanyu s trona.

Iako je Israel vodio ulaskom u petu rundu, iz Pereirionog kuta su znali da im jedino finiš može donijeti pobjedu što su i rekli Pereiri prije pete runde. Alex je hrabro ušao u posljednju rundu i tehničkim nokautom pobijedio Adesanyu te je tako postao novi prvak srednje kategorije. Novi meč između njih dvojice je i službeno najavljen, ali Cormier misli da je Adesanya malo prerano prihvatio taj meč:

‘‘Svi znamo da je Israelova odluka hoće li uzeti borbu za pojas ili ne. Od trenutka kad je izgubio, ja cijelo vrijeme galamim da on zaslužuje instant revanš. Zbog svega što je napravio u srednjoj kategoriji u UFC-u ali i u cijeloj karijeri. Također, to je za Alexa Pereiru stilski najbolji mogući meč za prvu obranu titule‘‘, rekao je DC na svom YouTube kanalu.

‘‘Možda ga je strah da se Pereira ne bori s nekim drugim i izgubi. Izzy još uvijek drži puno karata u rukama, no ja se samo pitam je li takva odluka bazirana na činjenici da se Alex okrenuo Jamahalu Hillu, jednostavno mislim da se o tome nije razmišljalo prije‘‘, dodao je Cormier.

Kako god bilo, definitivno je da Adesanya zbog svojih uspjeha zaslužuje instant revanš protiv Pereire. UFC 287 će biti priredba kada ćemo ih ponovno gledati kako se bore, ukupno po četvrti put.

Linker
24. travanj 2024 19:22