UFC

Israel Adesanya priznao da je zbog kritika plakao u svlačionici nakon borbe protiv Cannoniera

Israel Adesanya

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Od sebe je očekivao više, ali nije došao do atraktivne pobjede

Israel Adesanya je na UFC 276 priredbi došao do pete uzastopne obrane titule u srednjoj kategoriji, a tom prilikom je pobijedio Jareda Cannoniera jednoglasnom sudačkom odlukom. Kritiziralo se nakon toga prvaka zbog pasivnosti i defanzivnog stila koji prosječnom gledatelju jednostavno nije zanimljiv, a otkrio je i da je plakao zbog toga nakon te borbe.

Adesanya je svojevremeno slovio za jednog od najatraktivnijih prvaka jer je često znao imati uzbudljive borbe, no s vremenom se to promijenilo. Michael Bisping je neki dan rekao da je to vjerojatno zbog toga što ulog postane prevelik i prvak se nađe pred ogromnim pritiskom jer bi u slučaju gubitka titule još puno izgubio u financijskom smislu.

No, nisu samo fanovi nezadovoljni s njim, nego je i Adesanya nezadovoljan sa sobom:

‘‘Ne zadržavam stvari, dopuštam si da osjetim. Ljudi pokušavaju negirati osjećaje i blokirati ih, ali ako se borite protiv njih kasnije će vam se vratiti. Plakao sam u svlačionici. Moj trener Eugene (Bareman) smo se grlili i rekao mi je da će biti u redu. Ja sam samo htio viski i sve je bilo u redu. Izrazio sam ih, osjetio i otpustio. To je dobar način nošenja s emocijama. To te opusti, to je normalna ljudska funkcija i ne znam zašto se sramimo toga‘‘, rekao je Adesanya.

Na kraju je rekao da je bio nezadovoljan sa sobom jer je htio i završiti Cannoniera ali mu to nije uspjelo, a vjerojatno je i sam bio svjestan kritika koje ga čekaju kad upali Internet. Neovisno o tome, pet puta je već obranio titulu i u subotu ga čeka šesti pokušaj.

Linker
03. svibanj 2024 04:32