UFC

Cain Velasquez pušten nakon osam mjeseci uz jamčevinu! Sudac ga oslobodio i uputio jasnu poruku

Cain Velasquez

 Aric Crabb/medianews Group/east Bay Times Via Getty Images
Cain je bio u zatvoru jer je pucao u pedofila koji mu je zlostavljao dijete

Nakon osam mjeseci teške borbe Cain Velasquez napokon je slobodan čovjek. Na sinoćnjem suđenju sudac mu je odredio jamčevinu od milijun dolara te će se nakon osam mjeseci napokon vratiti svojoj obitelji.

Doživio je Cain tada ono što nitko nikome ne bi poželio. Pedofil po imenu Harry Goularte mu je seksualno zlostavljao dijete te je Velasquez odlučio pravdu uzeti u svoje ruke te je pucao na njega. Tom prilikom ga nije pogodio, ali je odmah nakon toga uhićen te je vjerojatno svima poznato ono što je uslijedilo – optužnica za pokušaj ubojstva.

Cainov odvjetnik je naglasio kako još uvijek postoji šansa da bude osuđen za pokušaj ubojstva 28.2. ove godine. Za sada će biti pušten uz jamčevinu, a sljedeće saslušanje je 21. ovog mjeseca.

Nakon što ga je sudac pustio, odmah mu je i rekao:

‘‘Gospodine Velasquez, ne bih Vas pustio da nisam siguran da danas, osam mjeseci kasnije, niste opasnost za Harryja Goulartea, Patriciu Goularte, Paula Bendera ili za javnost. Ali, ako ste posvećeni kao muž i otac, siguran sa da nećete ugroziti da budete razdvojeni od svog sina, kćeri ili vaše obitelji. Nadam se da mi nećete dokazati suprotno‘‘, rekao je sudac Bocanegra.

Nakon što bude pušten, Cain će morati platiti milijun dolara i nositi GPS narukvicu zbog koje neće smjeti napustiti kuću. Također, ne smije se približiti na 300 metara tom pedofilu, a svo oružje mu je oduzeto.

Nadamo se da će na kraju optužnica za pokušaj ubojstva biti odbačena, a za nju se može dobiti doživotna kaza zatvora.

Linker
22. travanj 2024 17:53