UFC

Israel Adesanya prognozirao meč između Stricklanda i Du Plessisa: ‘Završit će ga u parteru, borba neće do odluke‘

Israel Adesanya vs. Sean Strickland 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Ostaje nam za vidjeti hoće li Adesanya pogoditi sa svojom prognozom, iako nikako ne treba podcjenjivati Stricklanda

Sean Strickland i Dricus Du Plessis konačno će se obračunati u kavezu ovoga vikenda, točnije u noći sa subote na nedjelju prema našem vremenu. Bit će ovo prvi put da Strickland pokušava obraniti svoju titulu u srednjoj kategoriji i prilika da dokaže da izvedba protiv Adesanye nije bila slučajna.

Međutim, ispred njega nije lagan zadatak već u UFC-u stopostotni Dricus Du Plessis. Borac je to koji u svojih šest UFC nastupa ima sve upisane pobjede, a čak je pet ostvario prekidom. Njegova pobjeda nad Robertom Whittakerom je šokirala svijet i gurnula ga u priliku života, a hoće li ju iskoristiti, vidjet ćemo za dva dana.

Svoj osvrt, odnosno predviđanje ove borbe dao je i donedavni prvak srednje kategorije, Israel Adesanya. On smatra da će iz ovog meča kao pobjednik izaći upravo Dricus, a rekao je i način na koji misli da će svladati Stricklanda:

‘‘Službeni izbor, ići ću – ići ću sa Dricusom. Hoće li borba ići do sudačke odluke? Reći ću da neće. Ne radi se o tome da ne poštujem Seana i njegove vještine, lik me pobijedio, naravno da poštujem njegove vještine. Reći ću da će ga završiti ‘submissionom‘. Dricus će ga završiti‘‘, rekao je Adesanya na svom YouTube kanalu.

Ostaje nam za vidjeti hoće li Adesanya pogoditi sa svojom prognozom, iako nikako ne treba podcjenjivati Stricklanda. Protiv Adesanye je pokazao kako se ipak radi o dosta pametnome borcu koji itekako zna zaprijetiti i boriti se, tako da ni Dricus, ali ni Strickland, neće imati lagan zadatak te večeri.

Linker
02. svibanj 2024 02:31