UFC

Israel Adesanya prokomentirao reakciju Goddarda i poručio Sterlingu: ‘Nekad si čekić, a nekad si čavao!‘

BOSTON, MASSACHUSETTS - AUGUST 19: Sean O’Malley throws a punch against Aljamain Sterling during their Bantamweight title fight at UFC 292 at TD Garden on August 19, 2023 in Boston, Massachusetts. Paul Rutherford/Getty Images/AFP (Photo by Paul Rutherford/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Getty Images via AFP)

 PAUL RUTHERFORD Getty Images Via Afp
Nije ga iznenadio ishod borbe

Nakon što je Sean O‘Malley na suviše ekstravagantan način postao prvak bantam kategorije, mnogi analitičari i fanovi smatraju da je borba prerano prekinuta, ali ima i onih koji misle da je sve bilo odrađeno kako treba, a među njima je i prvak srednje kategorije Israel Adesanya, koji smatra da je Marc Goddard odlično obavio svoj posao.

O‘Malley (17-1, 9-1 UFC) upisao je pobjedu tehničkim nokautom u drugoj rundi te je detronizirao Sterlinga (23-4, 15-4 UFC) i osvojio pojas u glavnoj borbi večeri UFC-a 292 proteklog vikenda.

Prije isteka prve minute u drugoj rundi, O‘Malley je uhvatio Sterlinga savršenom kontrom te ga poslati na pod. Uspio je pogoditi nekoliko čistih naknadnih udaraca, ali se činilo da se Sterling pomaknuo kada je Goddard prekinuo borbu. Adesanya misli da je Sterling možda mogao imati malo više vremena da se pokuša oporaviti, ali naglašava posljedice tog potencijalnog poteza.

"Moglo je potrajati malo duže, ali to bi bilo jako loše. Stajao je iznad njega – čista završnica, ne bi imao šanse.”

Prije borbe, UFC-ov prvak u srednjoj kategoriji Adesanya imao je predosjećaj da će O‘Malley izvesti ovo i uzburkati duhove među MMA zajednicom pa nije bio potpuno iznenađen ishodom.

"To je sudbina, čovječe. Što sam rekao? Rekao sam da će ga pogoditi i nokautirati. Iskoristi trenutak, sine. To se zove sudbina, čovječe", rekao je i zapljeskao Sterlingu za njegov otmjeni govor nakon borbe i kako je podnio gubitak.

"Takve stvari se događaju čovječe, što je, tu je. Vidiš i sam kako to ide, ponekad si čekić, a ponekad čavao, normalna stvar u ovom sportu", zaključio je.

Linker
04. svibanj 2024 10:29