UFC

‘Bio je upozoren, ali nije me poslušao‘: Pročitajte poruke koje su razmijenili Cejudo i Sterling‘

Henry Cejudo (lijevo) i njegove poruke sa Sterlingom (desno)

 Screenshot (youtube, Henry Cejudo)
‘‘Triple C‘‘ je pristao udijeliti nekoliko savjeta svom rivalu, ali očito Sterling nije primijenio te savjete

Čini se da Henry Cejudo zbilja ne voli Seana O‘Malleyja. Nekadašnji prvak UFC-ovih muha i bantam kategorija ne skriva da je navijao za Aljamaina Sterlinga uoči UFC 292 eventa, a Cejudo je otišao toliko daleko da je čak pristao dati i nekoliko savjeta Sterlingu.

Podsjećamo, Sterling i Cejudo borili su se u petom mjesecu ove godine, bilo je određenih tenzija između njih, a Sterling je slavio u njihovom međusobnom obračunu. Samo nekoliko mjeseci nakon što su dijelili kavez, Cejudo je davao savjete Sterlingu za njegov sljedeći meč, a zapravo je ‘‘Aljo‘‘ taj koji je zatražio savjete od Cejuda.

‘‘Što očekuješ od njega (Seana O‘Malleyja) sutra navečer? Možda nije loše da zatražim i tvoje mišljenje.‘‘, bila je Sterlingova poruka upućena Cejudu, na što je Henry odgovorio:

‘‘On će te kontrirati ili će se luđački (dobro) kretati. On nema sposobnost (snagu) da se zadrži na sredini. Drži se svoje taktike, pritišći ga uz kavez i bit će to laka lova za tebe. Ali ja sam sljedeći, reci Meratu (Merabu Dvalishviliju, op.a.) da se pripremi.‘‘, poručio je Cejudo.

Razgovor Sterlinga i Cejuda nije završio na tim porukama. Nakon što je Sterling naučio Cejudo kako se piše Dvalishvilijevo ime, uslijedilo je Sterlingovo predviđanje onog što možemo očekivati od O‘Malleyja.

‘‘Mislim da njegova snaga neće biti na razini, ali bit će nezgodan sa svojom visinom i duljinom. Moram biti pametan sa skraćivanjem distance.‘‘, objasnio je donedavni prvak bantam kategorije.

Meč O‘Malleyja i Sterlinga na koncu je završio početkom druge runde, a Sean je desnicom fantastično kontrirao Sterlingov pokušaj udarca i poslao ga je u nokdaun. Još nekoliko udaraca iz gornje pozicije u parteru bilo je dovoljno za prekid, a ispostavilo se da je Cejudo odlično detektirao sve opasnosti koje prijete od Seana. Naime, Henry je putem svog YouTube kanala otkrio još nekoliko poruka koje je uputio Sterlingu uoči samog meča.

‘‘Obrana je broj 1. Ruke gore i odmah se zatvaraj. Nije bitno koliko si blizu. On (O‘Malley) će biti opasan na početku prve i na početku druge runde, ali nemoj mu to dopustiti. Još jedna stvar. Nemoj reagirati na njegove finte. On uvijek započinje svoju igru na taj način. Budeš li se povlačio, on će dokučiti idealnu distancu.‘‘, poručio je Cejudo i poželio je sreću svom posljednjem protivniku.

Nažalost po Sterlinga, Cejudove savjete očito nije poslušao u potpunosti, točnije, nije ih primijenio u meču. Cejudo je naglasio kako ga Sterling očito nije poslušao, a bio je upozoren.

Sve u svemu, interesantno je vidjeti da borci na tako visokoj razini traže savjete čak i od svojih nekadašnjih rivala, a Henry Cejudo očito je izrazito cijenjen kao trener i analitičar. Njegovo razumijevanje sporta i oko za detalje zbilja su na jako visokoj razini, ali ponekad niti najbolje analize nisu dovoljne za poraziti protivnika u meču.

Linker
27. travanj 2024 06:12