UFC

Israel Adesanya smatra da je on zaslužan za Pereirin uspon u MMA-u: ‘Bez mene ga ne bi bilo‘

 Israel Adesanya 

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Smatra da je on razlog zašto ga je UFC ‘doveo‘ do vrha

Ovog vikenda nas očekuje UFC 281 i treći okršaj Israela Adesanye i Alexa Pereire. Bit će to njihov prvi okršaj u MMA-u, a prije toga su se sva puta borili u kickboksu te je oba puta slavio Pereira. Jednom od ta dva puta ga je ‘‘Poatan‘‘ teško nokautirao tako da će prvak ovog puta vjerojatno imati poseban motiv da u velikom stilu osveti poraze.

Iako je u UFC-u nastupio tek tri puta, Pereira će već u četvrtom meču napasti titulu koju drži Adesanya. Više nije ni tajna kako mu je UFC ‘‘popločao‘‘ put do vrha i davao mu stilski pogodne protivnike, a Israel smatra da je do samog vrha došao preko njegovog imena.

‘‘Bez mene ne bi bio ovdje. Bez mene ga još dugo vremena ne bi otkrili, ja sam mu raskrčio put. Počistio sam i kategoriju tako da nije bilo nikog drugog s kim bi se borio. Očistio sam mu put da dođe do vrha‘‘, rekao je Adesanya u ‘‘The MMA Houru‘‘.

Pereira je u svom trenutno posljednjem nastupu pobijedio Seana Stricklanda i nokautirao ga u prvoj rundi, a prije toga se borio protiv Bruna Silve i Andreasa Michailidisa kojeg je nokautirao letećim koljenom. Borbom i pobjedom protiv Stricklanda je Pereira izborio napad na titulu, a već ovog vikenda nas čeka taj meč.

Njegovom zaslugom ili ne, Adesanya će ovoga puta morati osvetiti poraze ukoliko želi zadržati pojas u srednjoj kategoriji. Pereira bi u tom meču mogao ići na sve ili ništa jer nema toliko toga za izgubiti, dok sa Israelom to nije slučaj.

Linker
26. travanj 2024 14:48