UFC

Jacare o UFC 249 nastupu: 'Strah me, ali moram se nekako brinuti za obitelj'

Ronaldo Souza
 screenshot/Youtube
Jedan od sudionika UFC 249 priredbe veliki je brazilski borac Ronaldo 'Jacare' Souza. On je priznao kako ga je u ovom trenutku pomalo strah cijele situacije oko nastupa u do sada neviđenim uvjetima, ali je isto tako otkrio kako je njegova dužnost uzdržavati obitelj što čini upravo borbama.

40-godišnji Ronaldo "Jacare" Souza (26-8, 9-5 UFC) dio je kvalitetom nabijenog UFC 249 programa najavljenog za 18. travnja na još neotkrivenoj lokaciji. Tamo će se boriti protiv Uriaha Halla, kao što je bilo najavljeno i za prvobitno planirani program, dok se još vjerovalo kako će isti biti održan u Brooklynu. Zadovoljan je činjenicom da ih je UFC odlučio ostaviti na programu, no priznaje ipak onu ljudsku stranu cijelog iskustva koje bi trebao iskusiti.

"Boriti se u ovo vrijeme je dobro jer se tako možemo pobrinuti za svoje obitelji. Znam da je u svijetu ludnica, no isto tako vjerujem kako će se Dana White pobrinuti da svi budemo na sigurnom. Molim se da sve prođe u najboljem redu, a naravno da me je strah. Mislim kako je to u ovim okolnostima potpuno normalno. Na mislima mi je samo jedno. Ako ne mogu platiti radu kredita i svoje druge račune, ostat ću bez kuće i završit ću na ulici. To je situacija u kojoj zapravo ne bih bio zaštićen. Na ovaj ili onaj način moram se brinuti za svoju obitelj. Vjerujem kako će UFC sve odraditi na najbolji način. Uostalom, mogu ostati kod kuće, prošetati ulicom i zaraziti se od susjeda. Ovaj virus je takav, možeš ga dobiti bilo gdje. Ja sam odlučiti otići na posao", otkrio je Souza u razgovoru za MMA Fighting, nastavivši:

"Kroz ove sve godine moje karijere prošao sam kroz puno stresova pa ovo niti nije toliki problem. Sve je to samo još jedna borba koju ću odraditi. Samo čekam da mi napokon kažu gdje se borim i to je to. Vjerujem da će se sve održati. Bit ću tamo, borit ću se i pobijediti."

Iako je već u veteranskim godinama, Jacare vjeruje da još uvijek ima dovoljno kvalitete za biti na vrhu. Motivira ga i posljednja borba u kojoj se, unatoč porazu od Jana Blachowicza uvjerio u to. Tim putem nakratko je otišao u polutešku kategoriju.

"Bila je to vrlo neizvjesna borba. Išao sam se boriti protiv nekoga tko nokautira sve redom. Puno ljudi mislilo je da ću umrijeti u toj borbi, a ja sam protiv njega odradio neizvjesnih pet rundi", prokomentirao je taj poraz podijeljenom sudačkom odlukom od trenutno glavnog kandidata za napad na titulu do 93 kilograma.

Prije borbe protiv Blachowicza, Souza je doživio neočekivan poraz od Jacka Hermanssona, tako da 2019. godinu neće pamtiti po dobrom. 2020. želi obilježiti na drugačiji način.

Linker
26. travanj 2024 22:38