UFC

'Jacare' se vraća u srednju za borbu protiv nekoć velike TUF zvijezde

 Screenshot (YouTube)
Izlet Ronalda Souze u polutešku kategoriju je izgleda završio i ovaj BJJ stručnjak već će se za svoj idući nastup vratiti u srednju.

'Jacare' je, kako javlja ESPN, dogovorio nastup u travnju, a njegov protivnik na UFC 249 priredbi bit će Uriah Hall. Verbalni dogovor između boraca i UFC-a je postignut, a uskoro bi trebala stići i službena potvrda.

40-godišnji Brazilac je, podsjetimo, nakon 4-4 u posljednjih osam nastupa u srednjoj kategoriji odlučio napraviti promjenu u karijeri. Souza se prebacio u polutešku i u svom debitantskom nastupu predvodio UFC Fight Night 164 na kojem ga je dočekao Jan Blachowicz. Nakon pet rundi borbe suci su podijeljenom odlukom pobjedu dodijelili poljskom borcu, a poraz očito nije uvjerio Souzu da se zadrži u novoj kategoriji.

Njegov idući protivnik bit će veteran Hall koji trenutno 'jaše' na nizu od dvije pobjede. Nekoć velika 'The Ultimate Fighter' zvijezda kojoj se predviđala uspješna karijera konačno je, po prvi puta nakon 2015. godine, vezala dvije pobjede. Hall je, naime, u posljednja dva nastupa prvo nokautirao Bevona Lewisa, a potom i podijeljenom odlukom svladao Antonija Carlosa Juniora.

UFC 249 održava se u Brooklynu, a u glavnoj borbi večeri trebali bi gledati Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona.

Linker
24. travanj 2024 23:57