UFC

Jack Della Maddalena oduševio prozivkom borca s kojim se gotovo nitko ne želi boriti, Kazahstanac ‘hladnokrvno‘ odgovorio

Shavkat Rakhmonov (lijevo) i Jack Della Maddalena (desno)

 Instagram (shavkat Rakhmonov, Jack Della Maddalena)
27-godišnji Australac želi najteže izazove

‘‘Nekoliko je strašnih tipova u ovoj kategoriji, ali ja sam najstrašniji. Shavkat Rakhmonov, mislim da bi smo ti i ja mogli pružiti vrhunski ‘title eliminator‘. Jedan od najboljih u ovom biznisu, idemo!‘‘

Ovo su riječi Jacka Della Maddalene nakon meča s Gilbertom Burnsom na UFC 299 eventu. Australski velteraš oduševio je preokretom u meču protiv Gilberta Burnsa i nokautom kojim je došao do pobjede u trećoj rundi. Oduševljenjima tu nije bio kraj. UFC-ovi fanovi ostali su fascinirani činjenicom da je Jack Della Maddalena prozvao Shavkata Rakhmonova.

Neporaženi Kazahstanac (18-0) borac je kojeg gotovo nitko ne proziva, osim Jacka Della Maddalene. Shavkat je slavio u svih 18 profesionalnih nastupa, a ono što posebno impresionira jest podatak da je sve pobjede upisao prekidom. Osam puta nokautirao je suparnike, a 10 puta slavio je ‘‘submissionom‘‘. Uistinu impresivna statistika borca iza kojeg je ukupno šest nastupa u UFC-u.

No, Jack Della Maddalena očito se želi boriti s najboljima, a Shavkat je jedan od najboljih u toj kategoriji. Kazahstanac trenutno okupira treće mjesto u poretku izazivača unutar velter kategorije, dok je Maddalena na 11. mjestu. Naravno, čekamo utorak i ažuriranje rang ljestvice nakon čega bi Maddalena trebao napraviti velik skok u poretku. Ipak je porazio četvrtorangiranog Gilberta Burnsa.

Maddalena je unutar UFC-a odradio sedam nastupa i također je stopostotan. Nije tako uvjerljiv kao Shavkat, točnije, nije sve svoje protivnike porazio prekidom. Bilo je tu i podijeljenih sudačkih odluka, kao i preokreta poput ovog u meču s Gilbertom Burnsom, ali Maddalena uvijek pronađe način za doći do pobjede.

Prozivkom koju je uputio Shavkatu nije privukao poštovanje samo među fanovima ovog sporta. Iskaz poštovanja dobio je i od strane borca kojeg je prozvao.

‘‘Poštujem tvoju hrabrost i samopouzdanje Jack, ali suočit ćeš se s istom sudbinom kao i moji prijašnji protivnici.‘‘, hladnokrvan odgovor je Shavkata Rakhmonova na prozivku Jacka Della Maddalene.

Nema se puno toga za dodati. Dojam je kako su obojica zainteresirani za ovaj meč, a UFC-u preostaje da ih upare na nekom od budućih evenata. Shavkat protiv Jacka, obračun dvojice nevjerojatno perspektivnih velteraša, a pobjednik bi vjerojatno zaslužio napad na titulu. Nama zvuči kao dobra ideja, a na UFC-u je da donesu konačnu odluku.

Linker
20. travanj 2024 02:31