UFC

Mnoštvo promjena na UFC-ovim rang ljestvicama: Saint Denis skočio unatoč porazu, Della Maddalena napravio drastičan pomak

Benoit Saint Denis

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Zanimljive promjene dogodile su se u poretku izazivača

UFC 299 opravdao je sva očekivanja fantastičnim mečevima. Mnoštvo rangiranih boraca nastupilo je na toj spektakularnoj priredbi u Miamiju, a nakon evenata na kojima nastupaju rangirani borci, brojne su promjene na UFC-ovoj službenoj rang ljestvici.

Poredak je ažuriran, a dotaknut ćemo se najvažnijih promjena. Prije svega, izdvojit ćemo ogroman skok Jacka Della Maddalene u poretku izazivača unutar velter kategorije. Maddalena je porazio Gilberta Burnsa koji je uoči tog meča zauzimao četvrto mjesto na ljestvici. Ta pobjeda Maddalenu je gurnula čak šest mjesta gore u poretku i Jack je sada na petoj poziciji. Burns je skliznuo dva mjesta u poretku i sada je šesti na ljestvici izazivača. Colby Covington preuzeo je Burnsovo četvrto mjesto.

Novo ime u poretku velteraša je Michael Page. ‘‘Venom‘‘ je u svom UFC debiju porazio Kevina Hollanda i tom pobjedom zauzeo je 13. mjesto koje je Holland dosad držao. Kevin je pao jedno mjesto u poretku i sada je 14. izazivač u kategoriji do 77 kilograma.

Laka kategorija također je doživjela određene promjene. Mateusz Gamrot porazio je 11-rangiranog Rafaela dos Anjosa, a ta pobjeda Poljaku je omogućila skok za jedno mjesto. Gamrot je sada peti izazivač, dok je Michael Chandler pao na šesto mjesto.

Zanimljivo, Benoit Saint Denis nokautom je izgubio meč protiv Dustina Poiriera, ali pružio je dobar nastup i nagrađen je skokom za jedno mjesto u poretku. Francuz je sada 11. izazivač, dok je Rafael dos Anjos pao na 12. mjesto nakon poraza od Gamrota. Dan Hooker je preuzeo deveto mjesto Jalina Turnera, iako niti jedan od njih nije nastupio proteklog vikenda.

Sean O‘Malley pobjedom nad Marlonom Verom napravio je pomak na ‘‘pound-for-pound‘‘ ljestvici. ‘‘Suga‘‘ je sada šesti na toj ljestvici, a preskočio je Charlesa Oliveiru i Alexandera Volkanovskog.

Maycee Barber porazila je Katlyn Cerminaru i zamijenila je mjesta u poretku sa svojom protivnicom. Barber je sada četvrta, dok je Cerminara šesta u poretku izazivačica muha kategorije. Barber se ovom pobjedom pojavila i na ženskoj ‘‘P4P‘‘ ljestvici te sada zauzima 15. mjesto u tom poretku.

Kompletne rang ljestvice po kategorijama pogledajte klikom na LINK.

Linker
04. travanj 2024 10:39