UFC

(FOTO) Jack Della Maddalena slomio je ruku u borbi s ‘Durinhom‘: ‘Vojnik! Burns udara stvarno jako‘

Jack Della Maddalena i Gilbert Burns

 MEGAN BRIGGS Getty Images Via Afp
Najinteresantnija činjenica koju smo saznali nakon borbe jest da je Maddalena slomio ruku

Ovoga vikenda imali smo priliku vidjeti skriveni dragulj od borbe pri početku glavnog dijela priredbe UFc 299. Ovdje govorimo o borbi između, već sada UFC-ovog veterana, Gilberta Burnsa protiv Jacka Della Maddalene. Gotovo 12 minuta Burns kontrolirao je borbu i činilo se da mu je pobjeda neizbježna, no Australac je pokazao srce i zaustavlja Burnsa predivnim koljenom koje je sijevnulo niotkuda.

Naime, najinteresantnija činjenica koju smo saznali nakon borbe jest da je Maddalena slomio ruku u prvim minutama meča nakon "Durinhovog" "high kicka" koju mu je sjeo u blok.

Maddalena je ozljedu izvrsno sakrio tijekom borbe pa nam ostaje samo nagađati što se točno odvilo dok on ne otkrije što se zapravo dogodilo. Njegov menadžer Tim Simpson objavio je rendgensku snimku na društvenim mrežama Maddalenine ruke koja otkriva potpuno slomljenu lakatnu kost na lijevoj ruci.

image

X-Ray ruke JDM-a

SCREENSHOT/INSTAGRAM (TIM SIMPSON)

"Ruka (Jacka Della Maddalene) pukla je rano u borbi. Išao je završiti borbu u trećoj rundi. Vojnik! P.S. Burns udara stvarno jako", napisao je Simpson.

Adrenalin je tjerao Maddalenu kroz borbu, ali smirio se i upisao tehnički nokaut u trećoj rundi te pokazao neupitnu odlučnost. Zbog prirode ozljede, vjerojatno je da će australski borac biti van kaveza sljedećih mjeseci dok se oporavlja.

Ipak, ne treba očajavati za njega jer u intervjuu poslije meča hrabro je prozvao borca kojeg se većina boraca užasava, a to je upravo Shavkat Rakhmonov kao što smo ranije pisali. Meč bi imao smisla za obojicu s obzirom na to da je nakon subotnje pobjede Maddalena rangiran kao 5. borac velter divizije dok je Kazahstanac treći te postoje velike šanse kako pobjednik te borbe direktno napada titulu.

Linker
20. travanj 2024 12:25