UFC

Jack Hermansson taktički nadjačao Chrisa Curtisa i ostavio ga bez ispaljenog metka

Jack Hermansson 

 IBL/Shutterstock Editorial/Profimedia
Bolja taktika i veća aktivnost pokazale su se ključnima za veliku pobjedu Hermanssona

Chris Curtis u ovu borbu definitivno je ušao s puno manje pritiska na leđima s obzirom na to da nema puno toga za izgubiti, dobro je rangiran i ne gori mu pod nogama da ne smije izgubiti. Također je ušao s osam pobjeda u nizu, od kojih tri dolaze iz UFC organizacije.

Njegov protivnik Jack Hermansson s druge strane u ovu borbu ušao je odlučniji nego ikada s namjerom da se vrati na pobjedničke staze. U posljednjih pet borbi izgubio je tri puta, no sve od top boraca srednje kategorije.

Borbu je puno bolje i odlučnije započeo Hermansson krećući se naprijed uz povezivanje udaraca ručnim tehnikama. Iako nije pogodio ništa značajnije što bi uzdrmalo Curtisa, prednost je gradio konstantnim udarcima rukama, te kickovima nogom. U drugoj polovici runde Hermansson je i dalje kontrolirao borbu, te jednom pokušao upisati i rušenje, no bezuspješno. Start borbe je definitivno otišao na stranu borca koji je više gladan pobjede, u ovom slučaju Hermanssona.

Druga runda se nastavila u istom ritmu: Hermansson je vršio agresiju i kretao se naprijed kombinirajući udarce ručnim i nožnim tehnikama, dok je Curtis djelovao kao da nema rješenje. Svaki put kad bi se Curtis odvažio i krenuo u napad, Hermansson bi samo stvorio distancu i uspješno neutralizirao Curtisove pokušaje. U jednom trenutku Hermansson je snažnim udarcem uzdrmao Curtisa te krenuo po finiš u kojem je koristio strašne udarce laktovima, no Curtis je to ipak uspio preživjeti.

Posljednja dionica borbe bila je sve ili ništa za Curtisa s obzirom na to da je prve dvije runde nepobitno izgubio. No Hermansson je skroz promijenio taktiku s obzirom da je bio bolji u prve dvije runde. Nije htio riskirati pobjedu te se počeo aktivno kretati oko Craiga bez ikakvih pokušaja napada, no samim time je onemogućio Craiga da pokuša preokrenuti borbu svojim potencijalnim napadima. Craig je izgledao očajno i gotovo u nevjerici promatrao Hermanssona kako se samo kreće oko njega. Nakon znaka za kraj treće runde Craig je vidno iznerviran počeo imitirati Hermanssona kako trči i bježi od borbe.

Sva tri suca pobjedu su dali Hermanssonu, koji je odličan dojam možda ipak malo uništio pasivnom i ‘ziheraški‘ odigranom trećom rundom.

Linker
24. travanj 2024 03:40