UFC

Jailton Almeida upozorava Toma Aspinalla: ‘Budi strpljiv u meču protiv Curtisa Blaydesa, ja sam tu pogriješio‘

Curtis Blaydes i Jailton Almeida

 Megan Briggs/Getty images/Profimedia
Brazilski teškaš ranije ove godine borio se protiv Blaydesa i upisao je težak poraz

Brazilac Jailton Almeida munjevito se uspinjao ka samom vrhu UFC-ove teške kategorije, sve dok u trećem mjesecu ove godine nije naišao na nepremostivu prepreku. Curtis Blaydes dočekao je Almeidu na UFC 299 eventu i već u najavama meča pričalo se kako će Blaydes biti jedna od najtežih mogućih provjera za Almeidu.

Stilski gledano, Blaydes je uistinu trebao biti ‘‘noćna mora‘‘ za Almeidu. Curtis je dugi niz godina na glasu kao ponajbolji hrvač u teškoj kategoriji, dok je Jailton Almeida borac koji svim silama želi odvesti borbu u parteru. Očekivalo se da će Blaydes obraniti njegove pokušaje rušenja, zadržati borbu na nogama, a Jailton Almeida tu je u drastičnom zaostatku u odnosu na Blaydesa.

Međutim, Jailton Almeida u prvoj rundi borbe apsolutno je nathrvao Blaydesa. Devet puta Brazilac je rušio Blaydesa, a upisao je ukupno 12 pokušaja. Curtis nije izgledao niti poput sjene ‘‘ponajboljeg hrvača‘‘ u teškoj kategoriji, a Jailton Almeida pokazivao je kako može nametnuti svoj stil igre čak i hrvaču poput Blaydesa.

Ipak, situacija se naglo preokrenula početkom druge runde. Almeida se spustio u još jedan pokušaj ‘‘double leg‘‘ rušenja, ali Blaydes je ovaj put pronašao način za reagirati. Previše nisko spuštao se Almeida, što ga je dovodilo u potencijalno opasne situacije ako ne uspije kompletirati rušenje. Leđima oslonjen o ogradu kaveza, Blaydes je obranio pokušaj rušenja, a zatim je nanizao seriju snažnih udaraca u glavu Jailtona Almeide. Brazilac se nije snašao u takvoj situaciji i završio je nokautiran nakon 36 sekundi druge runde.

Almeida se tim porazom zasad udaljio od napada na sam vrh teške kategorije, dok Curtisa Blaydesa krajem sedmog mjeseca čeka okršaj s Tomom Aspinallom za status privremenog prvaka teške kategorije. Jailton Almeida dao je svoj osvrt na taj meč.

‘‘Mislim da će Aspinall pobijediti. On je kompletniji borac od Blaydesa.‘‘, započeo je Almeida u razgovoru za MMA Junkie, a zatim je ukazao na opasnosti koje dolaze od strane Blaydesa.

‘‘Vjerujem da Blaydes ima dobru strategiju i Aspinall će morati biti jako strpljiv, jer ja nisam bio. Aspinall se mora boriti strpljivo i razumjeti kada se smije baciti u napad na Curtisa, jer Curtis će ga čekati.‘‘, dodao je Almeida.

Inače, Jailtona Almeidu čeka nastup 1. lipnja na UFC 302 eventu. Protivnik će mu biti Alexander Romanov što je popriličan korak unatrag za Almeidu. Romanov nije borac iz samog vrha, ali Jailton ga ne smije podcijeniti i ozbiljno će pristupiti zadatku. Porazi li Romanova, Almeida će se vjerojatno vratiti u konkurenciju za mečeve s top 5 teškašima, a Blaydes i Aspinall na njegovom su nišanu.

‘‘Želim se boriti s Aspinallom u budućnosti, a volio bih i novu priliku protiv Curtisa. Tražim osvetu, a znam da je prvi korak ka tome pobjeda na UFC 302 eventu.‘‘, zaključak je ovog opasnog brazilskog teškaša.

Linker
27. svibanj 2024 09:06