UFC

Jake Paul stao u obranu Francisa Ngannoua i uništio Danu Whitea jednim ‘tvitom‘

Jake Paul (gore lijevo), Francis Ngannou (dolje lijevo), Dana White (desno)

 Screenshot (youtube)
Popularni boksač i YouTuber nerijetko razotkriva sve kontradiktornosti Dane Whitea

Odlazak Francisa Ngannoua iz UFC-a još uvijek je aktualna tema i MMA javnost očito će dulje vrijeme pričati o tome. Bivši prvak UFC-ove teške kategorije početkom godine napustio je najjaču MMA organizaciju, a prošli mjesec je potpisao ugovor s PFL-om.

UFC-ov predsjednik Dana White vidno je ljutit zbog gubitka najboljeg teškaša na svijetu i svjestan je da trenutno ne posjeduje najboljeg teškaša unutar svoje organizacije. White stoga svaki put kad mu se pruži prilika pokušava diskreditirati Ngannoua i bezuspješno uvjerava javnost da je Ngannou ‘‘pobjegao iz UFC-a‘‘ jer se nije htio boriti protiv Jona Jonesa.

Naravno da nitko zdravog razuma ne vjeruje da se jedan Francis Ngannou preplašio Jona Jonesa, ali White se svejedno trudi stvoriti takvu sliku. Ngannou je u više navrata istaknuo da White priča nebuloze, a u ‘‘Predatorovu‘‘ obranu sada je stao i Jake Paul.

Popularni boksač i YouTuber podsjetio je svijet na Whiteove izjave koje datiraju iz trećeg mjeseca 2021. godine. Francis Ngannou tada je nokautirao Stipu Miočića i osvojio je pojas u UFC-ovoj teškoj kategoriji. Fantastično je Ngannou izgledao u tom meču, a na upit o potencijalnom meču između Jonesa i Ngannoua, Dana White tada je rekao:

‘‘Da sam Jon Jones i da sam gledao ovaj meč (Ngannou vs. Miočić), prešao bih u srednju kategoriju.‘‘

Dakle, White je predložio Jonesu da odustane od prelaska u tešku kategoriju i da ipak pređe u onu nižu, srednju kategoriju. Naravno da je White to djelomično rekao i u šaljivom tonu, ali UFC-ov predsjednik bio je svjestan koliko je Ngannou težak izazov za Jonesa. Jake Paul podsjetio nas je na te trenutke.

‘‘Nije li Dana ista ona osoba koja je govorila: ‘Da sam Jon Jones i da gledam Ngannoua, spustio bih se u srednju kategoriju‘. Jest, to je sto posto bio on. Francis Ngannou je najopakiji tip na svijetu. Dana je to potvrdio dok je još imao kontrolu nad Francisom.‘‘, započeo je Paul.

U nastavku svog ‘‘tvita‘‘, Paul se osvrnuo na još jednu Whiteovu nedavnu izjavu. Dana je tijekom proteklog mjeseca u jednom od svojih intervjua kritizirao potencijalni meč između Anthonyja Joshue i Francisa Ngannou. UFC-ov predsjednik nazvao je taj meč ‘‘gimmick fightom‘‘, a u prijevodu, radi se o nebitnoj borba koja ne nosi nikakvu vrijednost i nikakav interes za publiku. White je tada izjavio kako oni u UFC-u ne ugovaraju takve mečeve.

Nije dugo prošlo nakon toga, a Dana White javno je pozvao Tysona Furyja da se priključi UFC-u i da ugovore meč između njega i Jona Jonesa. Time je sam sebi ‘‘skočio u usta‘‘, a Jake Paul iskoristio je priliku da ga isproziva zbog toga.

‘‘Dana sjedi tu i govori: ‘Ne ugovaram nebitne mečeve. To nije nešto što radimo ovdje (u UFC-u)‘. Nakon toga najavi meč za izmišljeni pojas (BMF) i time pokušava ukrasti pažnju koju je Francis privukao odlaskom u PFL. White sada očajnički pokušava ugovoriti Tysona Furyja da se okuša u kavezu. I ti nisi platio Floyda (Mayweather). Platio si Conora (McGregora)‘‘, dodao je Paul.

Dana White inače je u svom pozivu za Tysona Furyja izjavio kako su uspjeli isplatiti Floyda Mayweathera onda kada se borio protiv Conora McGregora, te da će pronaći način da isplate i Furyja. Jake ga je podsjetio da UFC nije plaćao Floyda Mayweathera.

UFC-ov predsjednik vrlo je utjecajna figura u svijetu MMA-a i nerijetko formira javno mnijenje među MMA zajednicom. Mnogi mu slijepo povjeruju u sve što govori, ali srećom da određene osobe pomno prate što White govori. Jako često se ispostavi da je White kontradiktoran, a ovaj put nas je Jake Paul podsjetio na sve to.

Linker
05. svibanj 2024 16:10