UFC

Jake Paul svim silama trudi se pridobiti Conorovu pažnju: ‘Dok treniram MMA, Conor pije Jack Daniels‘

Jake Paul

 Twitter (jake Paul)
Dobra stvar za YouTubera jeste činjenica kako ga je McGregor ipak počeo primjećivati

Dugo je Conor McGregor bio totalno nezainteresiran za Jakea Paula i ostale YouTubere koji pokušavaju izgraditi boksačke karijere. ''Notorious'' se nije uopće niti osvrtao na njihove prozivke, a Floyda Mayweathera ismijavao je zbog meča s Loganom Paulom.

Bilo je pitanje vremena kad će irska zvijezda početi pokazivati svoj interes. Jake Paul nokautirao je dva renomirana UFC borca (Tyron Woodley, Ben Askren), a njegova popularnost munjevito raste. Namirisao je McGregor kako se tu otvara dobra prilika za velikom zaradom, a meč protiv YouTubera zasigurno nosi puno manje opasnosti po zdravlje, nego li borbe s vrhunskim UFC borcima.

''Tko zna? Nikad ne recite nikad.''- bio je Conorov odgovor u razgovoru za Mirror, na pitanje hoće li ikada doći do meča između njega i Paula.

Dok je Conorov interes za takvom borbom još u povojima, nije tajna kako Jake Paul silno želi dijeliti ring s McGregorom. Uostalom, rijetko koji borac ne želi. McGregor je proteklog tjedna objavio kraći video na kojem udara fokusere tijekom treninga. Jake Paul pokušao je privući pažnju te isprovocirati McGregora.

''Ovo je sramotno. Tvoja brada je izložena i glava ti je statična za ''Problem Childovu'' (nadimak Jake Paula) Božju desnicu''

ESPN je putem svog Twitter profila podijelio Jakeov ''tvit'', a McGregor se nedugo potom oglasio novim videom. Prezentirao je McGregor svoje pokrete glavom (eskivaže), a kako je to točno izgledalo, teško je opisati. Najbolje je da pogledate u videu ispod ovog odlomka.

Jake Paul vjerojatno je općinjen Conorom McGregorom i sigurno je nevjerojatno sretan bio jer ga je McGregor napokon doživio na društvenim mrežama. Tako je YouTuber uputio novu poruku za McGregora.

''Dok ja treniram MMA, Conor McGregor pije Jack Daniels u Dubaiju i stavlja traljave boksačke videe. Jackass''

Kad je prelazak u MMA u pitanju, Paul je sve glasniji po tom pitanju te raznim metodama pokušava uvjeriti Danu Whitea da mu pruži priliku u UFC-u. Jučer je dao novi prijedlog.

''Dana - s obzirom da sam ti sada drag, što kažeš na ugovor na jednu borbu u UFC-u, kako bih se borio s Conorom. Ako pobijedim, ti pristaješ na moje zahtjev vezano za plaće UFC boraca i zdravstvenu skrb. Ako izgubim, donirat ću cijeli svoj honorar svim UFC borcima koji zarađuju ispod 50 tisuća dolara tjedno i nikad više neću spomenuti UFC. Dogovoreno?''

Inače, još početkom godine, Paul se žestoko obrušio na UFC i konkretno Danu Whitea. YouTuber je pozivao UFC-ove borce na bojkot, smatrajući da su potplaćeni te da promocija loše skrbi o njima. Jake ja tada iznio listu svojih prijedloga, a na nju se referirao u gore spomenutom ''tvitu'' koji je uputio Dani Whiteu.

''1.) Povećaj isplatu borcima po borbi, na 50 tisuća dolara (sada je 12 tisuća).''

''2.) Neka UFC borcima bude zagarantirano 50 posto UFC-ove godišnje zarade (jedna milijarda dolara bio je taj iznos u 2021.)''

''3.) Omogući dugotrajnu zdravstvenu njegu i osiguranje svim svojim borcima (prethodno si rekao kako su ozljede mozga dio igre. Zamisli da su iz NFL-a rekli nešto takvo). Puno je UFC-ovih bivših boraca koji su javno rekli da pate od oštećenja mozga. Imaš pet dana da prihvatiš i implementiraš gore navedeno do 31. ožujka 2022. godine. Jednom kada uvedeš sve to, ja ću se instantno umiroviti od boksa, ući ću u USADA-in program i potpisat ću ugovor na jedan meč s UFC-om, kako bi se bori protiv Jorgea sa slabom bradom'', Paulovi su prijedlozi za poboljšanje statusa UFC boraca.

Sve u svemu, dojam je kako je sada samo pitanje vremena kada ćemo Paula i McGregora gledati na suprotnim stranama ringa ili kaveza. Hoće li to biti pod okriljem UFC-a, neke druge promotorske kuće ili će se raditi o suradnji više uključenih strana, teško je reći.

Linker
08. svibanj 2024 02:50