UFC

Jamahal Hill ne želi da Marc Goddard sudi njegov meč protiv Pereire: ‘Prerano prekida mečeve!‘

 Jamahal Hill 

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Sudac je tu da borca zaštiti od njega samoga, jer je sigurno da bi svaki borac radije bio teško nokautiran nego da se ranije prekine meč

U posljednje se vrijeme Marca Goddarda, jednog od najboljih sudaca trenutno u MMA-u, često kritizira zbog odluka koje donosi u kavezu. Najsvježiji slučaj je bio proteklog vikenda na UFC 295 priredbi kada je prekinuo meč između Alexa Pereire i Jirija Prochazke, a mnogi i dalje smatraju da je to učinio prerano.

Prochazka je priznao da više nije bio svjestan te da je Goddard dobro postupio, no bivši prvak Jamahal Hill tvrdi kako neće dopustiti da Goddard sudi njegov meč protiv Alexa Pereire jednom kada se vrati:

‘‘Jiri je išao naprijed i dobio je jedan lijevi kroše, a zatim odmah i desni. To ga je srušilo, a onda je dobio još nekoliko laktova iza uha. Vjerujem da je samo izgubio balans, a onda je Marc Goddard uskočio i prekinuo. Ako mene pitate, prvaku treba dati šansu. Mislim da je Jiri trebao dobiti priliku boriti se iz te pozicije. Pa ovo je borba za titulu, ‘main event‘ u Madison Square Gardenu, to se tu ne prekida! Ovo se prečesto viđa kod Marca Goddarda, sjetimo se samo prvog meča između Adesanye i Pereire‘‘, rekao je Hill na svom YouTube kanalu.

‘‘Prebrzo prekida borbe, prebrzo je prekinuo i meč između O‘Malleyja i Sterlinga. Kad sam se ja borio protiv Glovera Teixeire, skoro mi je dopustio da ga ubijem. Volim Goddarda, dobar je čovjek, ali ne želim da sudi moj meč protiv Alexa Pereire‘‘, dodao je.

Sudac je tu da borca zaštiti od njega samoga, jer je sigurno da bi svaki borac radije bio teško nokautiran nego da se ranije prekine meč. No, ovakav prekid može spasiti i zdravlje i karijeru borca.

Linker
01. svibanj 2024 05:51