UFC

(VIDEO) Je li meč Pereire i Prochazke prerano prekinut? Pogledajte sekvencu u kojoj je ‘Poatan‘ priskrbio pojas

 SARAH STIER Getty Images Via Afp
Snimku možete pogledati na linku pri dnu članka

Alex Pereira ispisao je povijest. Nokautom protiv Jirija Prochazke osvojio je pojas poluteške kategorije UFC-a i ušao u legendu borilačkih sportova. U samo sedam mečeva unutar najjače svjetske MMA promocije uspio je osvojiti pojas i srednje i poluteške kategorije te je tako postao prvi borac u povijesti kojemu je pošlo za rukom biti na tronu ove dvije divizije.

Ranije ove godine svladao je Jana Blachowicza u svom debiju u kategoriji, a UFC mu je odlučio dati priliku da napadne pojas. Drugu rundu, u kojoj se zbio nokaut, Prochazka je otvorio uz pritisak, no Pereira je to prepoznao i počeo je prijetiti snažnim udarcima. Bilo je tu i otvorenih razmjena, a na kraju je Čeh primio kontru iz klinča i završio na podu.

Nakon toga, završili su u "full mountu", a Pereira nije stigao zadati niti jedan udarac i meč je prekinut. Brazilac je tad i službeno postao vladar druge najteže UFC-ove kategorije, ali ipak nije prošlo bez kontroverzi. Mnogi smatraju da je sudac (Marc Goddard) trebao pustiti da Pereira uputi nekoliko udaraca, ali sad je gotovo i kraj je priče. Prochazka se kasnije oglasio i izjavio da je prekid bio dobar, no što je, tu je. Prosudite sami, a snimku te sekvence pogledajte OVDJE.

Linker
05. svibanj 2024 23:36