UFC

Jamahal Hill otkrio kada se planira boriti protiv Prochazke: ‘Prebit ću tog tipa, nije na mojoj razini‘

Jamahal Hill

 Mat Hayward/Getty images/Profimedia
Prvak UFC-ove poluteške kategorije ne planira čekati Prochazku dulje od osmog mjeseca

Vrh UFC-ove poluteške kategorije pomalo je u zastoju nakon što je Jamahal Hill osvojio pojas u prvom mjesecu ove godine. Ne nazire se legitiman sljedeći izazivač u ovom trenutku.

Magomed Ankalaev i Jan Blachowicz vjerojatno će trebati barem jednu pobjedu prije nove prilike da osvoje pojas, Aleksandar Rakić tijekom jeseni trebao bi se vratiti nakon ozljede koljena, a Jiri Prochazka također se oporavlja od ozljede, ali on je ozlijedio rame.

Prochazka će zapravo i biti izazivač za titulu, ali trenutno nije poznato kada će se češki borac vratiti u kavez. Neke prve prognoze govorile su da se Prochazka neće uopće boriti tijekom ove kalendarske godine, ali Jiri očekuje da će se vratiti krajem ljeta ili početkom jeseni.

Hoće li mu to poći za rukom, teško je reći. Prvak Jamahal Hill gaji nade da će se Prochazka uistinu oporaviti prije predviđenog. Naime, Hill je odradio intervju za MMA Junkie u kojem se osvrnuo na svoje planove i prozvao je Prochazku. Hill je ipak naglasio kako ne planira još dugo čekati i ukoliko Prochazka ne bude spreman boriti se u osmom mjesecu, Hill se nada nekom drugom protivniku.

‘‘Čuo sam da bismo se mogli boriti u kolovozu (osmi mjesec), u Bostonu. Nadam se da ćemo to uskoro ugovoriti i potpisati ugovore. Ne želim čekati dulje od toga. To je sve što znam. Ne planiram čekati sve do iza ljeta. Bio to Jiri ili netko drugi, spreman za borbu. Stvar je u tome da trenutno nitko drugi ne iskače i nema smisla. Netko će se morati odvojiti od većine i napraviti iskorak. Tko god to bude, rado ću pristati na meč.‘‘, pojasnio je Jamahal, a potom se osvrnuo na prognozu meča koji bi trebao odraditi protiv Prochazke.

‘‘Mislim da naša borba ne mora nužno biti rat. Moje vještine su osjetno iznad njegovih. On je fizički jako dobro potkovan. Snažan je i prirodno je fizički nadaren. Ali kad su vještine i razumijevanje ove igre u pitanju, on nije na mojoj razini. Neki dan sam gledao njegove borbe. On jednostavno nije ta razina. Jedva čekam ući u kavez s njim, bit će jako zabavno. Brutalno ću pretući tog tipa.‘‘, dodao je Hill.

Hill i Prochazka u trećem mjesecu ove godine odradili su i sučeljavanje na UFC 285 eventu. UFC je već tada radio na svojevrsnoj promociji te borbe, a bilo bi sjajno kada bi se Prochazka mogao vratiti već u osmom mjesecu. Hill cilja na 19. kolovoza (osmi mjesec), a tada bi se u Bostonu trebao održati UFC 292 event.

Linker
26. travanj 2024 07:03