UFC

Jamahal Hill otkrio kako je dobio ponudu za ‘title shot‘: Ankalaev i Jan nisu još ni napustili kavez‘

Jamahal Hill

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
31-godišnji UFC-ov poluteškaš ekspresno je dobio ponudu za obračun s Gloverom Teixeirom

Od Jirija Prochazke, zatim upražnjene titule prvaa u poluteškoj kategoriji, neriješenog ishoda u meču između Jana Blachowicza i Magomeda Ankalaeva pa sve do toga da će se Jamahal Hill boriti za titulu protiv Glovera Teixeire.

To je putanja UFC-ove poluteške kategorije kroz posljednjih 20-ak dana, a Jamahal Hill kao sedmorangirani izazivač UFC-ove poluteške kategorije dobit će priliku karijere početkom sljedeće godine. Hill i Glover predvodit će UFC 283 event koji je zakazan za 21. siječnja (1. mjesec) 2023. godine, a Hill se ovakvoj prilici definitivno nije mogao nadati.

Sve dok nije završila borba između Blachowicza i Ankalaeva, Hill je imao zakazan meč za 11. ožujka (treći mjesec), a protivnik mu je trebao biti Anthony Smith. Ipak, odmah nakon što je meč Ankalaeva i Blachowicza završio bez pobjednika, Hill je kontaktiran od strane UFC-a.

‘‘UFC me nevjerojatno brzo nazvao. Blachowicz i Ankalaev nisu još ni napustili kavez. Mislim da je Magomed davao izjavu nakon borbe, a oni su me nazvali. Pristao sam i odradili smo razgovor, a zatim sam pogledao kako Ankalaev tek izlazi iz kaveza.‘‘, otkrio je Hill gostujući u MMA Houru.

Anthony Smith u ovom scenariju ostao je bez protivnika, a dodatan je problem što mu se ne nude naročito smislene zamjenske opcije. Aleksandar Rakić je ozlijeđen, Blachowicz i Ankalaev trebaju odmor nakon teških pet rundi, Prochazka će izbivati iz kaveza oko godinu dana, a Hill i Glover međusobno će se boriti. Čak niti Krylov nije dostupan, jer njega čeka borba protiv Ryana Spanna. Smith se ipak mora pomiriti s takvim raspletom, a Hill je iskazao svoju empatiju prema Smithu.

‘‘Samo ljubav za Anthonyja Smitha. Ništa osim poštovanja. On nikad ništa drugo osim toga dvoje nije pokazivao prema meni također. Čak sam ga i pitao da mi pomogne pripremiti se u ovom trening kampu.‘‘, rekao je Hill.

Smith i Hill tako bi mogli dogurati od potencijalnih protivnika do trening partnera. ‘‘Lionheart‘‘ se 2020. godine borio protiv Glovera Teixeire te je izgubio tehničkim nokautom u petoj rundi. Smith jako dobro poznaje sve kvalitete Glovera Teixeire koji ga je demolirao u tom meču i Hill bi imao puno koristi od Smithovih savjeta. Hoće li Smith pristati na to, preostaje nam vidjeti.

Linker
17. travanj 2024 16:05