UFC

‘Nije napravio ništa u srednjoj kategoriji‘: Adesanyin trener smatra da Chimaev ne zaslužuje napad na vrh

Sep 10, 2022; Las Vegas, Nevada, USA; Khamzat Chimaev (red gloves) fights Kevin Holland (blue gloves) during UFC 279 at T-Mobile Arena.,Image: 721743342, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Chimaev ima dvije pobjede u srednjoj kategoriji, a ostale je ostvario u kategoriji ispod i jednu u ‘‘cathcweightu‘‘

Još od samog početka Khamzat Chimaev koketira sa dvije kategorije, srednjom i velter kategorijom. Njegov idući potez je još uvijek nepoznanica jer iz njegovog tima i od njega samoga često dobivamo mješovite informacije, što je možda i dio taktike kako da medijsku pažnju drže na sebi.

No, neporaženi Chimaev u srednjoj kategoriji ima tek dvije borbe, i to pobjede protiv Johna Phillipsa i Geralda Meerschaerta 2020. godine. Bez obzira na to često proziva sam vrh srednje kategorije, a Adesanyin trener Eugene Bareman smatra da nije napravio dovoljno da si to može dopuštati.

‘‘Khamzat je zvijezda u usponu, ali u srednjoj kategoriji nije napravio ništa. Nije se etablirao. Govorimo o dva tipa na vrhu hranidbenog lanca u borilačkim sportovima. Khamzat je stvarno velika zvijezda, ali nije u poziciji ove dvojice tipova (Adesanye i Pereire). Khamzat mora pobijediti još ljudi u srednjoj kategoriji i raskrčiti si put do gore.‘‘, rekao je Bareman za Submission radio.

Progovorio i o novom meču Adesanye i Pereire:

‘‘To nije Pereirin izbor, birati će moći kad ostvari nekoliko obrana titule i napravi nešto za kompaniju. Ali mi imamo prvaka (Adesanyu) koji je napravio toliko toga za kompaniju i koji je toliko puta obranio titulu. Ako će htjeti revanš, morat će ga dobiti.‘‘, zaključio je.

Revanš između Adesanye i Pereire je neizbježna stvar, a to će im biti ukupno četvrti meč. Dva su bila u kockboksu gdje je pobjeđivao Pereira, no tek su se prvi puta borili nedavno u MMA-u kada je Pereira u posljednjoj rundi srušio dotadašnjeg prvaka.

Linker
03. svibanj 2024 05:19