UFC

Jamahal Hill stao u obranu Anthonyja Smitha: ‘Nadam se da će dobiti ‘title shot‘, makar i protiv mene‘

Jamahal Hill i Anthony Smith

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Novi prvak UFC-ove poluteške kategorije silno cijeni ‘‘Lionhearta‘‘ zbog pomoći koju je dobio od njeg

U cjelokupnoj rošadi pri vrhu UFC-ove poluteške kategorije nakon što se Prochazka ozlijedio, kao najveći gubitnik isplivao je Anthony Smith. ‘‘Lionheart‘‘ je prvo imao zakazan meč protiv Jamahala Hilla za 11. ožujka (3. mjesec) i UFC Fight Night 221 event.

Hill je naknadno uparen s Gloverom Teixeirom u borbi za prvaka, a Smith je ostao bez protivnika. UFC mu je ponudio ulogu zamjene, a Smith je morao skinuti kilažu, doći na službeno vaganje i izvagati se unutar granica poluteške kategorije. ‘‘Lionheart‘‘ se pojavio na službenom vaganju, ali kilažu nije uspješno skinuo i ostao je bez honorara koji zamjenski borac inače dobije ako skine kilažu.

Jamahal Hill postao je prvakom dan kasnije porazivši Glovera Teixeiru, a Smith je ostao bez honorara, ali i bez protivnika za event u trećem mjesecu. Trenutno nije poznato hoće li mu UFC pronaći novog protivnika ili će Smith morati odgoditi svoj nastup za neku drugu priliku.

Ako se pita novog prvaka, Jamahala Hilla, Anthony Smith trebao bi dobiti borbu za pojas. Hill silno cijeni Smitha, a ima i dobre razloge za to. Nakon što je njihov međusobni obračun otkazan, Smith je pristao doći u Hillov trening kamp i pomogao mu je s pripremama za Glovera Teixeiru. Smith dobro poznaje Glovera jer je 2020. godine izgubio od sjajnog Brazilca, a zasigurno je puno pomogao Hillu u pripremi.

‘‘Ništa me ne bi učinilo sretnijim od toga da moj brat (Smith) dobije napad na titulu, čak ako je to i protiv mene. On je dugo pri vrhu i konstantno radi. Imao je zastoj zbog loma gležnja (u meču protiv Ankalaeva), a to je bilo izvan njegove kontrole. Izuzev toga, on ubija. Uklonio je trojicu izazivača zaredom, trojicu gladnih tipova u usponu.‘‘, rekao je Hill za MMA Junkie.

Hill se referirao na Smithov pobjednički niz prije prošlogodišnjeg poraza od Ankalaeva. ‘‘Lionheart‘‘ je redom porazio Devina Clarka, Jimmyja Crutea i Ryana Spanna, a niti jedan od ta tri meča nije otišao dalje od prve runde. Krajem sedmog mjeseca prošle godine, Smith se borio protiv Magomeda Ankalaeva. Izgubio je Anthony tehničkim nokautom u drugoj rundi, ali već u prvoj rundi zadobio je tešku ozljedu gležnja i nije dugo izdržao u drugoj rundi.

‘‘Lionheart‘‘ je trenutno peti u poretku izazivača UFC-ove poluteške kategorije, a Hill ga vidi kao potencijalnog izazivača za titulu. Kad je u pitanju Smithov pad na vagi (pao je za 1,8 kg), Hill je i tu imao opravdanje za svog prijatelja.

‘‘Nisu mu baš dovoljno vremena dali. Mislim da su mu samo spominjali da će trebati zamjenu, a negdje oko Božića službeno su ga potvrdili kao zamjenu. On je tada bio podosta težak i nije imao dovoljno vremena. Nadam se da mu neće zamjeriti taj pad, zbog nedovoljno vremena koje je imao. Treba dodati da je imao i tešku ozljedu. Ljudi mu prigovaraju zbog skidanja kilaže, a on je slomio gležanj i tek se vratio s kauča.‘‘, rekao je Hill, a zatim je otkrio da mu je Smith pomogao i uoči same borbe.

‘‘On je bio u svlačionici prije borbe, pričao je sa mnom i pobrinuo se da mi je glava na pravom mjestu. Puno mi je pomogao. Sve je rekao i bio je u pravu.‘‘, zaključio je Hill.

Linker
16. travanj 2024 15:38