UFC

James Krause o porazu Tima Elliotta: ‘Napravio sam pogrešku koja će me neko vrijeme proganjati‘

James Krause
 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC-ov borac paralelno gradi i trenersku karijeru te mnogi smatraju kako radi jako dobar posao

Tim Elliott izgubio je u vrlo kompetitivnoj borbi protiv Matheusa Nicolaua proteklog vikenda na UFC-ovoj priredbi. 34-godišnjak je dobro otvorio meč, ali na kraju je poražen jednoglasnom odlukom nakon 15 minuta borbe. Tim porazom prekinut je Timov niz od dvije pobjede u nizu.

Iako je nekadašnji izazivač za titulu UFC-ova prvaka u bantam kategoriji bio pomalo iznenađen sudačkom odlukom, Nicolau je zasluženo pobijedio. Nedugo nakon borbe, Elliottov trener James Krause putem svog Instagram profila obratio se fanovima te je preuzeo krivnju za poraz svog borca.

''Napravio sam ogromnu trenersku pogrešku večeras i siguran sam da će me to proganjati neko vrijeme. Ulazeći u treću rundi, stopostotno sam bio siguran da smo uzeli prve dvije. Neovisno o tome, trebao sam gurati Tima da radi i u trećoj rundi, a ja to nisam napravio.'', započeo je Krause te je u nastavku objave pohvalio Tima Elliotta.

''Pobjeda, poraz ili neriješeno, tako sam ponosan na napredak koji je Tim napravio zadnjih godinu dana. Njegova volja za učenjem i da bude treniran jeste ono što ga čini nevjerojatnim. Njegov manjak straha od natjecanja nešto je što svi možemo pokupiti od njega i pritom se naučiti da budemo najbolji zabavljači u MMA-u. Znam da sam puno naučio od njega proteklih godina. Je*eno mrzim gubiti, ali to je dio igre. Prošli smo kroz gore poraze od ovoga. Rekao sam ovo prije i reći ću opet, samo je jedan Tim Elliott.''

Inače, 35-godišnji Krause paralelno gura borilačku i trenersku karijeru, no se više pažnje privlači dobrim trenerskim poslom koji obavlja. Nije niti onaj natjecateljski dio ništa lošiji jer Krause ima čak sedam pobjeda u posljednjih osam nastupa. U listopadu prošle godine odradio je trenutno posljednji nastup savladavši Claudia Silvu jednoglasnom odlukom.

Blizu novog nastupa bio je Krause upravo na sinoćnjem eventu. Naime, Phil Hawes i Deron Winn prvotno su se trebali boriti, no Winn je nastup morao otkazati. Chris Curtis uskočio je kao zamjena, no Hawes je tu borbu odbio. Krause se zatim ponudio da se bori protiv Curtisa, a borbu bi prihvatio na ''short notice'' doslovno jedan dan ranije. Nažalost, do meča nije došlo, no Krause se još jednom pokazao kao istinski borac, a nema sumnje kako je i velika trenerska karijera pred njim.

Linker
27. travanj 2024 06:03