UFC

U posljednje tri godine umirovio se čak tri puta, a nakon novog povratka je dočekao debi u UFC-u

Laura Sanko i Chris Curtis
 screenshot
Novi član UFC-a je Chris Curtis, borac čija priča je u svakom slučaju originalna

Chris Curtis (26-8) je 34-godišnji borac koji je već punih 12 godina aktivan u raznim manjim ili nešto većim američkim MMA promocijama. Vrlo atraktivan borac nadimka "The Action Man" novi je član UFC-a, a ta vijest ne bi imala neku posebnu vrijednost da nije cijele priče oko njega. Zapravo, već sam način njegovog dolaska u UFC je poseban, no njega ćemo spomenuti na kraju. Priču ćemo započeti u ljeto 2018. godine, kad je Curtis nastupio u prvoj epizodi druge sezone Contender Seriesa.

Iako je upisao pobjedu jednim od najatraktivnijih nokauta koji su se dogodili na showu, bilo je to vrijeme kad Dana White nije bio tako široke kao danas. Tog dana odlučio je ugovor dati Gregu Hardyju i Alonzu Menifieldu, a svakako vrijedi spomenuti kako su istog dana unatoč pobjedi bez ugovora ostali Kevin Holland i Montell Jackson, danas vrlo uspješni UFC borci. Ipak, Curtis je bio onaj kojeg je odbijanje toliko povrijedilo da se odlučio umiroviti. Otkrio je kako je predugo u sportu te da je sam sebi rekao da će prestati sa svime ako tog dana ne postane dio UFC-a.

Mirovina mu je trajala nekoliko mjeseci prije nego se vratio, a onda pobjedom u jednoj manjoj promociji izborio ugovor s PFL-om. Nastupio je u njihovoj drugoj sezoni te je na račun jedne pobjede i poraza izborio četvrtfinale. Tamo je poražen od Magomeda Magomedkerimova i znate što je uslijedilo? Novo umirovljenje, ostavljanjem rukavica na podu borilišta i statusom na Instagramu! Ono je potrajalo točno 47 minuta! Magomedkerimov se ozlijedio i Curtis se vratio u turnir te je iste večeri odradio polufinale. Nakon poraza od Raya Coopera, ponovio je svoje umirovljenje.

Naravno, nikoga nije iznenadio kad se samo par mjeseci kasnije vratio još jednom. Ovog puta to je izgledalo tako da je od siječnja 2020. do danas naredao pet pobjeda u manjim organizacijama. Idući nastup tako će mu doći tamo gdje se prije tri godine nadao da će se naći, u UFC-u. Kako je to toga došlo još je jedna priča u stilu karijere Chrisa Curtisa.

Prošlog vikenda prihvatio je ponudu koja mu je došla na dan vaganja, nakon što je Deron Winn otkazao borbu protiv Phila Hawesa. Curtis se čak izvagao, da bi onda Hawes odbio borbu protiv njega. Onda se ponudio trener Tima Elliotta James Krause, Curtis je prihvatio borbu protiv njega, no to nije prošlo kod komisije i borba se nije održala. No, Curtis je nagrađen UFC ugovorom.

Na kraju će se protiv Hawesa ipak boriti i to na UFC 268 priredbi, koja se održava 6. studenog u New Yorku. Curtis će se tim putem podići iz veltera u srednju kategoriju, ali kao da je to njemu bitno. Glavno da je došao tamo gdje je htio, a za dalje će vidjeti. Nadamo se samo da nije dobio ugovor na samo jednu borbu. Ako je tako, u slučaju eventualnog poraza nikoga ne bi začudilo još jedno umirovljenje. Čini se kako je to jednostavno njegov modus operandi.

Linker
20. travanj 2024 16:30