UFC

Jan Blachowicz i Glover Teixeira dobili novi datum, borba će se održati u Abu Dhabiju

Jan Blachowicz
 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Borba za pojas poluteške kategorije prvotno se trebala održati 5. rujna na UFC 266 priredbi

Čini se kako ćemo nešto dulje čekati iduću borbu za pojas UFC-ove poluteške kategorije. Naime, prema informacijama portala ''AG Fight'', borba Jana Blachowicza i Glovera Teixeire pomaknuta je na UFC 267 priredbu koja će se održati 30. listopada na Fight Islandu u Abu Dhabiju. Borba Alexandera Volkanovskog i Briana Ortege sada djeluje kao još izgledniji kandidat za predvodnika UFC 266 eventa.

UFC je zadnju priredbu na Fight Islandu imao još u siječnju. Tada je Dustin Poirier u sklopu UFC 257 eventa savladao Conora McGregora nokautom u drugoj rundi. Planirani povratak u Abu Dhabi zakazan je za deveti dan listopada, a sudeći po podatku kako će i UFC 267 biti održan tamo, jasno je kako UFC ne planira dolaziti na otok zbog održavanja samo jedne priredbe.

Aktualni prvak Jan Blachowicz tako bi trebao braniti pojas na istom mjestu gdje ga je i osvojio porazivši Dominicka Reyesa u rujnu prošle godine na UFC 253 priredbi. Prvu obranu pojasa odradio je u Las Vegasu pobijedivši Israela Adesanyu u trećem mjesecu ove godine. Nešto više od sedam mjeseci proći će do njegove iduće borbe, no Poljak je i najavio da želi barem šest mjeseci pauze kako bi se mogao družiti s novorođenim sinom. Prvak poluteške kategorije unutar sjajnog je niza od pet pobjeda, a u posljednjih 10 nastupa, slavio je čak devet puta. Nema sumnje kako u borbu protiv Teixeire ulazi kao osjetan favorit.

Međutim, otpisati brazilskog veterana više puta se pokazalo pogreškom. 41-godišnjak je u poodmakloj fazi karijere uspio nanizati pet pobjeda i dogurati do druge prilike za UFC pojas u svojoj karijeri. Sada već daleke 2014. godine izgubio je od Jona Jonesa na UFC 172 priredbi. Brazilac je svjestan kako mu je ovo zadnja prilika za dotaknuti UFC-ovo zlato i nema sumnje kako će u borbu doći izuzetno spreman i motiviran. Njegova posljednja borba bila je u studenom 2020. godine te će njegova pauza biti još dulja od Poljakove, no Brazilac se ne želi izlagati riziku od potencijalnog poraza u borbi koja nije za pojas.

Očito je kako će Aleksandar Rakić i Jan Prochazka čekati i dulje od očekivanog te je vrlo izgledno kako će morati odraditi još jednu borbu u međuvremenu. Njihova međusobna borba mogla bi poslužiti kao sjajna uvertira borbi između Jana Blachowicza i Glovera Teixeire.

Linker
25. travanj 2024 08:59